VUČIĆ: Nisam se obogatio od vlasti, živim skromno kao i narod koji me je izabrao

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da se njegova i imovina njegove porodice nije uvećala ni za dinar od 2012. godine, te da bi voleo da bude među prvima čija će se imovina ispitati, ali da se zatim ispita i imovina drugih, čija se, kaže, imovina značajno uvećala od 2003. do 2013. godine.

“Nema laži koju nisu izgovorili…Čak su slagali da i moj džemper košta 400 evra, a košta 50 i nešto evra”, primetio je Vučić na konstataciju da Dragan Đilas i njegovi saradnici “do danas nisu odgovorili odakle im milioni, ali će njega pitati za skupe sakoe”.

Vučić je rekao da je to važna tema, zbog Zakona o poreklu imovine, koji je donet.

“Molim komisiju koja se time bavi, želim da budem u prvih 10 ljudi kojima će se ispitati imovina, ali onda da se ispita i svima drugima. Moja imovina se nije uvećala od 2012. godine ni za dinar. Ni moja, ni moje porodice. A, voleo bih da vidite imovinu nekih pre ulaska u vlast 2003. i po izlasku iz vlasti 2013. godine. Pa ćete da vidite da je uvećana za oko milijardu evra”, rekao je Vučić.

Dodao je da se on trudi da se ponaša normalno, uobičajeno, te da je jedan od retkih koji samo u posebnim slučajevima, kada je neophodno, koristi rotaciju, dok nema direktora, minsitra, svakog ko misli da je važan, a da ne koristi rotaciju da bi dokazao da je važan.

Vučić je naveo da njegova plata nije mala, ali da se trudi da radi pošteno, marljivo i vredno.

“A, da mi govore da sam bahat, arogantan, sa tim ne mogu da se saglasim. Važno je da zakon uđe ‘u život’, da svi čuju o njegovoj imovini, ali da se onda ispitaju i svi drugi. Da sve bude crno na belo. Ja nemam čega da se stidim živim skromno”, rekao je Vučić.

Dodao je da kritike na njegov račun u tom smislu, najviše govori o onima koji ih izgovaraju, jer, kaže, polaze od sebe “šta su radili i šta bi radili”.

“Danas sam došao ovde da vidim kako izgleda, a ne znam ni ko, ni kako radi.. A, oni su imali kombinaciju sa svakim ko je neke radove izvodio”, rekao je Vučić.

Narod koji je Vučiča izabrao svima je poznato kako živi, za glas dobije koju kilu brašna, ulja, šečera, i tako do sledećeg izbornog ciklusa- Bez zdravstvenoh osiguranja, bez veština i znanja da ih primeni u inostranstvu, doslovno osuđen na ovo robiju koju mu je priprenio SNS.

Podeli
Updated: октобар 29, 2021 — 3:39 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *