VUČIĆ O BELIVUKOVOJ BANDI UBICA: Oni nisu kriminalci, već navijači!

I dok predsednik države Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, kao i pripadnike njegove grupe koji su uhapšeni juče u akciji policije i Bezbednosno-informativne agencije (BIA), legitimiše kao ozloglašene kriminalce koji su činili najteža krivična dela, pre nekog vremena, za pojedine od njih, govorio je da su samo navijači, te da s kriminalom nemaju nikakve veze.

Boris Karapandžić, jedan od uhapšenih pripadnika Belivukove grupe, javnosti je postao poznat nakon što je na svetskom prvenstvu u fudbalu 2018. uslikan u društvu Danila Vučića, sina predsednika Srbije. Ovu fotografiju je ekskluzivno objavio portal KRIK, a Karapandžić je jedan od optuženih za demoliranje kluba “Komitet” u Beton hali, septembra 2018. godine.

Karapandžić je sa grupom navijača bio na utakmici Srbija – Kostarika na svetskom prvenstvu u fudbalu, a sa njima je navijao i Danilo Vučić. Nakon što je fotografija ugledala svetlost dana, oglasio se i Vučić tvrdeći da ne zna šta je tu sporno, iako se Karapandžić i tada dovodio u vezu sa krivičnim delima, te je čak i 2013. osuđen za drogu, kako je pisao KRIK.

Ipak, Vučić je tada isticao da mu nije lako da objasni svom sinu zbog čega su ga napali u medijima zbog toga što je išao da navija za Srbiju, i “što je stajao tri mesta od nekog, iako čak i ne navija za Partizan”.

Sa druge strane, Vučić je o navijačima imao lepo mišljenje i kada je prošle godine njegov sin uslikan u društvu navijača Grobara Aleksandra Vidojevića zvanog Aca Rošavi.

Najpre je januara prošle godine osvanula fotografija na kojoj je Danilo za stolom sa još 12 osoba, među kojima su Vidojević i Nemanja Srećković, članovi grupe “Janjičari”, sada “Principi”, koju predvodi Veljko Belivuk.

Samo pet meseci kasnije, osvanula je još jedna fotografija na kojoj sin predsednika sedi u društvu sa Vidojevićevim. Ipak, tada se Vučić oglasio povodom navoda da mu sin sedi u društvu navijača Belivukove grupe.

“Taj mladić je navijač Partizana. Oni su te večeri bili na dve strane. Moj sin je navijao za Zvezdu. Gledali su u kafiću utakmicu. Ništa nisu uradili. Taj mladić nikada nije gonjen ni za kakvu drogu ni za bilo šta. Nikada. Ni danas. Nikada. Gonjen je za tuče, dva puta, nikada pravosnažno osuđivan”, rekao je tada Vučić.

Inače, i Vidojeviću se sudi za demoliranje kluba “Komitet”.

Podsetimo, kriminalna grupa koju predvodi Veljko Belivuk uhapšena je juče u velikoj akciji MUP i BIA. Osumnjičeni se terete za niz krivičnih dela, među kojima su ubistva i otmice.

Izvor: Nova

Podeli
Updated: фебруар 7, 2021 — 7:16 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *