Vučić o glasanju protiv Rusije: Mnogo su me pritiskali, i morao sam

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je večeras, povodom glasanja u Ujedinjenim nacijama da se Rusija izbaci iz Saveta za ljudska prava te svetske organizacije, da je prvobitna odluka bila da budemo uzdržani, ali da zemlja trpi ogromne pritiske, sa svih strana.

„Ljudi kažu što niste u svemu protiv… Možemo da budemo uzdržani, i onda su i jedni i drugi protiv vas. Naša prva odluka je bila da budemo uzdržani, a onda dobijete bezbroj teških pritisaka”, rekao je Vučić za RTS, prenosi Tanjug.

Kako kaže, nije reč o pritiscima i ucenama protiv njega lično, već ucenjuju Srbiju.

„Kažu, da li znate da se odlučuje o Srbiji, hoćemo li biti izuzeti iz paketa sankcija za naftu…i da li ćemo posle 15. maja moći da uvozimo naftu”, rekao je Vučić. To, pojašnjava, znači da NIS posle 15. maja neće moći da uvozi naftu zbog odluke EU, za koju Brisel kaže da nije doneta protiv Srbije, što im kaže, veruje, te da se samo „slučajno” odnosi na Srbiju.

„Odluka je takva da od 15. maja ne možemo da uvozimo naftu bilo odakle, jer je Gasprom većinski vlasnik NIS-a. Posebno sa teritorije EU ne možemo da uvezemo. Ili možemo ali trostruko skuplje… I onda vam kažu pa dobro, glasanje je u 16 sati…”, rekao je Vučić.

NATO lovac pratio let Er Srbije u ruskoj zoni

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je večeras da se Srbija suočava sa strašnim pritiscima i otkrio da je u sredu ruska vazdušna kontrola obavestila našu državu da je jedan NATO borbeni avion u ruskom vazdušnom prostoru pratio let Er Srbije nedaleko od ruske granice sa Letonijom.

„Sutra će država da uputi zahtev da tražimo dodatne informacije od Rusa, ali ćemo da tražimo i od NATO-a informacije i da vidimo ko se to pravi pametan, sa kojim to lovcima da ugrožava civilno vazduhoplovstvo i da ugrožava civile na nekom letu. I što se prave pametni ili je to slučajnost, ali bi bilo lepo da nam to kažu”, rekao je Vučić gostujući na RTS.

Vučić je rekao da je bio u pitanju vojni lovac i da je najviše podsećao na fantoma 15 ili jurofajter sive boje i da je očigledno u ruskoj vazdušnoj zoni bio neki od NATO aviona koji je išao samo kilometar ispod našeg aviona.

Kazao je da sada imamo tačne koordinate gde se taj avion pojavio.

„Ovo vam govorim da biste razumeli razmere pritiska sa kojima se suočavamo, jer je Srbija jedina zemlja koja ima letove sa Moskvom i Peterburgom na istom nivou kakve je imala. Govorili su kako je ukrajinska krv na našim avionima. Nešto se ne sećam da su zaustavljali letove Kijev – London, Kijev – Budimpešta i Kijev – Beč kada je NATO bombardovao Srbiju”, istakao je Vučić.

Podeli
Updated: април 8, 2022 — 9:01 am

7 Comments

Add a Comment
  1. Izgovor kao kod lake ženske:“… Morala sam…“

  2. Poštovani PREDSEDNICE kažete da smo na putu za EU,MOZDA Vi Jeste i Vaše okruženje,ZAR ne mislite šta misli većina gradjana SRBIJE i nemojte se kriti iza EU sprovedete REFERENFUM O ULASKU U EU ovako mi se čini da sprovodite lične.volju ili ste UCENJENI od BANDE iz EU.

  3. Predsjednice niste skoro nista naucili od istrijskih odluka iz proslosti.Bas se ponasate kao penzioner..vazno da penzija stize prvog.

  4. Čast, poštenje i istina nemaju cenu! Prodali ste Srbiju za cenu nafte, preci nam se okreću u grobu! Ova odluka ne odslikava volju većine, već je doneta iz kukavičluka

  5. Pa nacionalizuj Nis i podeli akcije gradjanima.Neka onda pritiskaju kolko hoce

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *