VUČIĆ O NEREDIMA: Protesti su čist terorizam

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je sinoćnji „poziv građanima da zauzmu auto-put čisti terorizam“.

„Šta je u tvojoj glavi kad hoćeš da zaustaviš auto-put, međunarodni put? Hoćeš da se dočepaš vlasti? Pa, za to moraš da dobiješ glasove“, rekao je Vučić.

Naveo je da „ne prihvata da prepusti vlast nekome ko ima samo četiri odsto podrške“.

„Neki koji su tobož bojkotovali izbore danas su hteli da zatvore auto-put kod Novog Sada. To je čisti, nepatvoreni terorizam. Ko ste vi da zatvarate auto-puteve, mislite da je moguće da maltretirate celu zemlju i sve ljude“, rekao je Vučić.

On je negirao da je država ubacila svoje elemente da bi izazvali nasilje, navodeći da su ovo „nezakoniti, neprijavljeni protesti i da ima i umešanosti stranog faktora u njima“.

Učesnici protesta u Novom Sadu sinoć su planirali da blokiraju auto-put za Beograd, ali su odustali kada ih je tamo sačekao kordon policije. Građani su se zaustavili, seli ispred njih i ostavili cveće pored pripadnika MUP-a.

Podeli
Updated: јул 11, 2020 — 8:31 pm

1 Comment

Add a Comment
  1. Srbija ima više terorista neg Alkaida. Ako su demonstranti teroristi. i svaki grad ih ima na desetine hiljada, onda jedno pitanje za predsednika: Kako je moguće da se razvije tako snažna grupa terorista u jednoj civilizovanoj demokratskoj državi na čijem je čelu on 8 godina? Šta je to krenulo po zlu? Nemoguće je da pretsednik da samo konstataciju stanja, a da ne uviđa korelaciju između nivoa demokratije i nivoa terorizma. Obzirom da se radi o omladini koja nije bila politički angažovana pre 8 godina (tada su imali oko 12-17 godina) znači li to da su se razvili u teroriste za vreme njegove vladavine? Vidi li on u tome neku odgovornost? Da je izborni sistem uskladio sa demokratskim normama EU verovatno ne bi sada imao problem. Da li je njegovo shvatanje slobode medija i primene Zakona direktno doprinelo pojavi nedemokratskog ispoljavanja neslaganja sa vlasti? Nemoguće je da ne vidi svoj direktan doprinos nastanku podele u društvu. Ako nije u stanju da sagleda posledice načina na koji vlada, onda je to njegov problem.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *