Vučić objašnjava profesionalnom vojniku: “Ne daj da tuku pod 90 stepeni”

Nova vatrena baterija, višecevni lanser raketa „Oganj“ koji deluje u sastavu 15. tenkovskog puka Prve brigade kopnene vojske, predstavljen je danas u kasarni „Boško Palkovljević Pinki“.

Predsednik Aleksandar Vučić obišao je kasarnu i prisustvovao prikazima sposobnosti tenkovske čete i modernizovane artiljerijske baterije. Predsednika je u kasarni dočekala počasna jedinica garde Vojske Srbije.

Prezentaciju Ognja, odnosno njegovog sistema za gađanje, pred predsednikom je obavila potporučnica vojske. Tokom izlaganja, Vučić je imao dodatna pitanja:

“Pogodite li vi to? Važno je da pogodite, ionako ne bih razumeo to što mi pričate”, rekao je predsednik, a potom je upitao da li Krušik može da pravi rakete za sistem Alas. Kada su mu vojni zbvaničnici odgovorili da to radi “Jugoimport”, Vučić je dodao da je važno da razvijamo domaću namensku industriju.

Predsednik je imao i sugestiju za vojnike koji se, hipotetički, budu suprotstavljali neprijatelju uz pomoć Ognja.

“Samo im ne dajte da tuku pod 90 stepeni. Da ne isprobavamo sve mogućnosti”. Predsednik je konstatovao i da imamo dovoljno tenkova, ali nam fali posada.

Sposobnost tenkovske čete prikazana je na 13 tenkova M84, na kojima je prikazana i praktična obuka te čete, kao i na dve vrste trenažera, od kojih je jedan kompjuterski, navodi Tanjug.

Prikazu je prisustvovao i ministar odbrane Aleksandar Vulin, ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović, te komandant 15. tenkovskog bataljona major Borislav Krnjajić.

Podeli
Updated: јул 27, 2020 — 10:09 am

1 Comment

Add a Comment
  1. Када о нечему пишете, МОЛИМ ВАС пишите истину и оно што је тачно. Ако немате појма, немојте писати или немојте од некога преписивати…
    Није ракетна батерија (ранг чете), него ракетни дивизион (ранг батаљона). И није нова, него је у саставу 1. бригаде КоВ од 2006. године, дакле од њеног формирања.
    Ово што је приказано током посете Вучића касарни у Ср. Митровици је вод СВЛР „Огањ“ (три оруђа).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *