Vučić: Od Novog Sada do Beograda za 25 minuta, karta samo 1.000 dinara

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će karta za voz od Novog Sada do Beograda koštati 1.000 dinara.

Gostujući na TV Prva, Vučić je naveo da će vozovi koji budu saobraćali između dva grada biti švajcarski Štadlerovi dabldekeri.

„Mislim da će karta koštati samo 1.000 dinara, nešto oko osam evra“, naveo je.

Kako je rekao, putovanje će trajati dvadeset i nešto minuta.

„Imaćete najlepši pogled i najbržu vožnju u najeksluzivnijm vozovima. Imaćemo najlepše vozove u Evropi, to će biti dabldekeri – popnete se na sprat i pogledate Dunav, pa to nema svet“, kazao je Vučić.

„Ovaj deo pruge od Stare Pazove do Novog Sada plaćamo 580 miliona dolara, deonica od Beograda do Novog Sada koštaće 850 miliona dolara, a još 1,2 milijarde dolara koštaće brza pruga od Novog Sada do Subotice“, kazao je Vučić kod Čortanovaca na gradilištu pruge Beograd-Budimpešta.

Tunel „Čortanovci“ je dugačak 1,1 kilometar, a tri kilometara vijadukt koji će, po rečima Vučića, „možda biti čak i lepši od mosta Vrla na južnom kraku Koridora 10“.

Vučić je kazao da je njegova ideja da se brza pruga gradi ne samo od Beograda do granice sa Mađarskom, već i od Beograda do Niša.

„Na ovoj deonici neće biti nikakvih kašnjenja. To je bila jedna od tema o kojoj sam pričao s premijerom Mađerske Viktorom Orbanom“, kazao je on uz ocenu da je odlična saradnja Srbije i Mađarske.

Podeli
Updated: фебруар 27, 2021 — 8:26 pm

1 Comment

Add a Comment
  1. 1000 dinara karta od Novog sada do Beograda , da nije to malo preskupo. Njemu se osladile pare pa ne znakolko mu je dosta. jos da yauzme jedan salter .

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *