Vučić odbio poziv na duel sa Ponošem: Deset godina vlasti je kukavica

Predsednik Srbije i lider SNS-a Aleksandar Vučić izjavio je da se neće odazvati pozivu N1 da se pojavi u TV duelu sa predsedničkim kandidatom koalicije „Ujedinjeni za pobedu Srbije“ Zdravkom Ponošem.

Upitan da li će doći na duel, Vučić je rekao da ga „na njega niko nije pozvao“.

N1: Pozvali smo vas, u dva termina.

„Zvali ste moju decu sve vreme kriminalcima, nekad i ubicama. Tako kada bih mogao da sebi oprostim i izneverim svoju decu, a zbog svega onoga što ste njima činili, što ste njima radili u prethodnom periodu, onda bih možda došao. Ali verujem, pošto sam siguran da će kandidat koga podržavate da pobedi u prvom krugu, ako bude drugog kruga, da ću pristati svuda da idem, tako, kao što je to radio svaki predsednik pre mene“, kazao je Vučić.

Dodao je i da će čestitati pobedniku.

„I naravno, ukoliko pobedi u prvom krugu, ja ću mu nesumnjivo čestitati. Neću da kukam, neću da plačem, neću da tražim bilo kakav izvinjavajući razlog. Tako da, ovo je pitanje apsolutno lično, da se ne naljutite. Znate, kada vam sliku sina u kavački klan stave oni koji su došli na njegovo rođenje i oni koji su mu dolazili na svaki rođendan, i koji znaju da lažu svaku reč koju izgovaraju o tom dečaku, onda razmislite, da ste na mom mestu da li biste to uradili ili ne. I ako mi kažete da biste bez obzira na to, to uradili, a ja kažem da ću da razmislim da dođem“, rekao je Vučić.

N1 je ranije objavio, u sklopu teksta koji je KRIK, sa kolegama iz crnogorske Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) i međunarodne novinarske organizacije Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP), napisao o ratu škaljarskog i kavačkog klana, i fotografiju na kojoj se vidi sin predsednika Vučića, Danilo, u društvu Aleksandra Vidojevića, koji se, po tvrdnjama KRIK-a, u policijskoj bazi vodi kao pripadnik kavačkog klana i jedan je od ključnih članova navijačke grupe „Janjičari“.

N1 je preneo i reakciju generalnog sekretara Evropske federacije novinara Rikarda Gutiereza koji je istakao da informacije o vidljivim vezama sina Aleksandra Vučića sa kriminalnim krugovima spadaju u red onih za koje postoji javni interes i da bi vlast, umesto što krivi medije, morala da rasvetli pozadinu odnosa članova predsedničke porodice sa kriminalnim krugovima.

Televizija N1 pozvala je Vučića da iskoristi priliku i učestvuje uživo u programu N1 u predizbornom duelu s najistaknutijim kandidatom opozicije Zdravkom Ponošem. Smatrali smo da birači u Srbiji, pre nego što se odluče kom kandidatu će dati poverenje, imaju pravo da vide kako izgleda sučeljavanje stavova najistaknutijih kandidata na izborima. To je tekovina savremenih država koja doprinosi demokratiji. Predizborni predsednički duel smo rezervisali za 29. mart u 21 sat.

TV N1 je i poslednje veče kampanje, četvrtak 31. mart, rezervisala za sučeljavanje stavova predstavnika stranaka i kandidata na beogradskim, republičkim i predsedničkim izborima. Debate su planirane od 19.30 do ponoći. Poziv za učešće u debatama poslali smo nosiocima lista i predsedničkim kandidatima.

Podeli
Updated: март 19, 2022 — 5:46 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *