Vučić odlikovao Kona, Nestorovića, Pelemiša, NOVINARE PINKa, RTSa i BLICa

Srbija danas obeležava Dan primirja u Prvom svetskom ratu, a tim povodom predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama koji su se istakli tokom borbe na suzbijanju zarazne bolesti Kovid-19.

Ordenom Karađorđeve zvezde prvog stepena odlikovani su doktori Predrag Kon i Mijomir Pelemiš, dok je Orden Karađorđeve zvezde drugog stepena pripao doktorima Branimiru Nestoroviću, Srđi Jankoviću, Branislavu Tiodoroviću, Danici Grujičić i Goranu Stevanoviću.

Vučić je Ordenom Karađorđeve zvezde trećeg stepena odlikovao doktore Ivanu Milošević, Nebojšu Lađević, Mariju Zdravković i Radmilu Janković.

Zlatnu medalju za zasluge dobili su Jelesije Radivojević, brigadni general i pukovnik Radivoje Anđelković, komandant privremenih bolnica „Beogradski sajam“ i „Arena“.

Društvu zaslužnih u borbi protiv kovida pridružila se i jedna spremačica, odnosno higijeničarka na Klinici za infektivne bolesti Kliničkog centra Srbije, Ana Stojković, ali i Branko Antić, taksista iz Beograda.

Zlatne medalje dobili su i institucije koje su se istakle u borbi protiv kovid-19, kao i ljudi koji su na njihovom čelu poput direktora KBC Dragiša Mišović Vladimir Đukić ili VMC Karaburma Ivo Udovičić.

Orden zasluga za odbranu i bezbednost trećeg stepena dodeljen je Draganu Korugi, a Srebrna medalja za hrabrost – Borislavu Krnjajiću i Tomu Zorziću.

Posthumno priznanje dobilo je 13 lekara, među kojima je i Miodrag Lazić iz KC Niš, odlukovan Ordenom Karađorđeve zvezde prvog stepena.

Od novinara ovim priznanjem nagrađeni su novinar Pinka Mladen Mijatović, novinarke RTS Ana Stamenković i Ivana Božović i njihov kolega sa javnog servisa Vladimir Zakonović, kao i novinarka Blica Milica Marković.

O spisku nagrađenih se može diskutovati, ali manje više su zaslužili nagrade. Međutim, normalan čovek ne može a da ne primeti koji novinari i iz kojih novinarskih kuća su nagrađeni. Kada se osvrne na taj podatak, ovaj režim ostavlja još jednu crnu mrlju, jer je i u situaciji koja je vanredna, obeležio podobne i nepodne.

Podeli
Updated: новембар 11, 2020 — 3:50 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *