Vučić: Opozicija hoće nerede i stotine mrtvih kao u Kazahstanu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da njegovi politički protivnici ne misle da mogu da pobede kandidata koji je za proges i prosperitet Srbije, ali da to govore, jer se nadaju da će neko sa strane ogromnim novcem da ih pogura da čine nemire i nerede po Srbiji poput onih u Kazahstanu, ali da se to ovde neće desiti.

– Ne misle oni da mogu da pobede kandidata koji je za proges i prosperitet Srbije, nisu oni toliko glupi i neobavešteni – istakao je Vučić odgovarajući na pitanje povodom tvrdnji njegovih političkih oponenata da će on izgubiti izbore u aprilu.

Oni znaju, kako je rekao, da rezultati nisu ni blizu, znaju da je narod pametan i da ceni napredak koji je napravljen i znaju sta narod u Srbiji misli.

– Oni to govore jer se nadaju da će neko sa strane ogromnim novcem da ih pogura da čine nemire i nerede po Srbiji ne bi li napravili nesto poput onoga u Kazahstanu gde ćete imati na stotine ili hiljade mirtvih i razorenu zemlju za mnogo godina unapred – ukazao je Vučić.

On je primetio da su se u Kazahstanu umesale strane službe razlicitih velikih sila „pa bi valjda zeleli i da se to desi i u Srbiji“.

– Neće biti ni jednoga ni drugoga, a ako narod odluci da njima pruzi poverenje mi ćemo čestitati – poručio je Vučić.

Razlika je u tome, kako je rekao, da sam ni sa bilo kojim prijateljima ne može da kupije engleske prvoligase, niti ima stotine miliona ili milijardi evra.

– Nema račune nigde, trudio sam se da dok sam predsednik posteno i odgovorno obavljam svoju duznost – istakao je Vučić.

Na pitanje šta bi političkim oponentima ostalo u nasleđe ako pobede on je rekao da bi ostalo na stotine obnovljenih i izgrađenih domova zdravlja, stotine i hiljade kilometara novih puteva, pruga, duplo veće plate, 270 novih fabrika sa mnogo zaposlenih.

– Ostavili bi im jednu uređenu zemlju, koja je poslednje dve godine sa najvisom stopom BDP, imaće šta da uništavaju – rekao je Vučić dodajući da bi to mogli da unište za dve do tri godine i brže nego što su učinili od 2000. godine.

Podsetimo se ko ovde vodi nerede.

Podeli
Updated: јануар 7, 2022 — 1:29 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *