Vučić: Opozicija u Srbiji kontroliše sve medije! (VIDEO)

Majstor spinovanja, zamene teze i izvrtanje situacija u svoju korist, koji u očima neutralnog građanina ispadne smešan, ponovo je dominirao na konferenciji za medije. U moru besmislica koje je predsednik Aleksandar Vučić izgovorio, našlo se i to da opozicija u Srbiji kontroliše većinu novina i televizija i da apsolutno dominira u kupovini medija.

– Godine 2012. imali ste treći kanal KCN pod rednim brojem 743. koji nije bio u rukama tadašnjeg režima. Sve ostale televizije i sve novine, počev od Blica, Pressa, svih nedeljnika, kao i danas. O RTS-u, Pinku da ne govorimo. Nigde niste imali prilike, na bilo kojoj televiziji da čujete drugačije mišljenje – govorio je najpre o tome šta se navodno dešavalo pre 2012. godine, da bi se potom prešaltovao na sadašnje vreme, a to što je izgovorio takođe nema veze sa istinom.

– Sada na 55 posto TV aparata u Srbiji imate medije koji nisu opozicioni, već 24/7 medije koji vode kampanju protiv mene i Srbije. Sad su kupili još pet radio stanica, kontrolišu gotovo sve medije, celokupni „medija bajing (media buying) sa desetinama miliona evra“, ali im svakako ne ide, jer nemaju politiku. No, to je doprinos demokratiji, da oni iz opozicije imaju toliko medija – kazao je Vučić.

Odavno je, naravno, poznato da su gotovo sve televizije sa nacionalnom frekvencijom okupirane od strane SNS, a zarobljen je i Javni servis, koji prema jednoglasnom mišljenju medijskih stručnjaka, nikada nije u goroj situaciji.

Šta tek reći o Pinku, Hepiju, Prvoj, B92 i ostalim televizijama koje kao da se utrkuju ko će bestidnije da razapnu opozicione političare, među kojima im je najveći favorit za satanizaciju Dragan Đilas.

Šta tek reći za štampane medije koji su, osim Danasa, odavno postali stranački pamfleti SNS-a.

Imajući u vidu šta je Vučić izgovorio, teško da bi Đilas, Jeremić, Obradović i ostali toliko sišli sa uma da drže televizije i tabloide u kojima ih novinari i spikeri na bestidan način satanizuju, a marketing rade Vučiću i celokupnoj Srpskoj naprednoj stranci i onima koji su uz režim.

Ne treba mnogo da se dokaže da su Vučićeve reči klasična neistina. Dovoljno je samo prelistati bilo koju od novina ili uključiti koji god program televizija sa nacionalnom frekvencijom, pa se uveriti u to da je Vučić još jednom, po ko zna koji put, izgovorio neistinu.

Podeli
Updated: новембар 13, 2020 — 10:01 pm

1 Comment

Add a Comment
  1. Ne ide ni tebi vise. Probas i razumem boris se za svoje lazi jer nema nazad. Neces jos dugo. Strpljenje pametnijih ce te kad tad pobediti. Hvala na razumevanju!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *