VUČIĆ: Opozicije je na RTSu ČETIRI PUTA VIŠE OD MENE!

“Što se tiče RTS-a, ja sam spreman za svaku vrstu promene, za sve što kažu. Pošto, ja mislim da su neki od njih (opozicija) četiri puta više gostovali na RTS-u, nego što sam ja. Osim što sam ja, znate, predsednik zemlje, izabran voljom građana, pa imam dnevne aktivnosti koje moraju da prate”.

TV Prva, 6. 6. 2019.

KOMENTAR ISTINOMERA

Komentarišući tvrdnje Saveza za Srbiju da njihovi predstavnici nemaju priliku da svoje stavove iznesu u emisijama Radio-televizije Srbije, predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su neki predstavnici opozicije na RTS-u gostovali i četiri puta više nego on, iako je on predsednik države, pa ima “dnevne aktivnosti koje moraju da prate”. Takođe, dodao je i da je “spreman za svaki vid promene” kada je u pitanju RTS.

Loading...

Predsednik nije precizirao na koji period se odnosi njegova tvrdnja, pa smo kao merilo za proveru uzeli period od početka ove godine. U tom intervalu Vučić je gostovao na RTS-u u emisiji “Upitnik” 7. maja, a u “Dnevniku” je bio tri puta (2. mart, 17. maj i 8. jul). Takođe, u ovaj broj se ne računaju direktni prenosi njegovih konferencija za medije.

Kada su u pitanju gostovanja predstavnika opozicije, onog dela koji je podržao proteste građana, od početka ove godine u emisiji “Upitnik” pojavili su se predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić i potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić 22. januara, dok su potpredsednica DS-a i narodna poslanica Aleksandra Jerkov i zamenik predsednika poslaničke grupe Nova Srbija-Pokret za spas Srbije Đorđe Vukadinović gostovali 16. aprila. Predsednik DSS-a Miloš Jovanović gostovao je 19. februara i 11. juna.

U emisiji “Da, možda, ne” ove godine učestvovali su Sanda Rašković Ivić (31. januara) i predsednik poslaničke grupe Socijaldemokratske stranke Marko Đurišić 30. maja.

Među gostima u emisijima RTS-a nije bilo lidera Saveza za Srbiju (Dragan Đilas, Vuk Jeremić, Boško Obradović), koje predsednik Vučić, ali i veliki broj funkcionera SNS često pominju u negativnom kontekstu.

Dakle, jasno je da predstavnici opozicije nisu česti gosti u emisijama Javnog servisa, a pogotovo je daleko od istine da su neki od njih “četiri puta više gostovali na RTS-u” od Vučića. Zato je Istinomer izjavu predsednika Srbije ocenio sa – “kratke noge”.

Da podsetimo, ovo nije prvi put da se Vučić “žali” kako predstavnici opozicije gostuju češće od njega na Javnom servisu. On je prošle godine izjavio da je Boško Obradović bio tri puta više od njega na RTS-u, misleći na gostovanje u emisijama. Ovu tvrdnju Istinomer je ocenio kao neistinu, jer je utvrđeno da je predsednik od 2016. do 2018. na RTS-u gostovao devet puta, a Obradović sedam.

Izvor: Istinomer

Podeli
Updated: 27 јула, 2019 — 5:13 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.