VUČIĆ: Osam godina vadim Srbiju iz ambisa i NEMA POMAKA

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da je Srbija dovoljno velika da ume da kaže šta su njeni interesi koje može, hoće i mora da zaštiti. U Vašingtonu očekujem pragmatičan razgovor, istakao je Vučić. Svih pet uslova koje je izneo Avdulah Hoti neprihvatljivi su za Srbiju, poručio je Vučić.

Aleksandar Vučić izjavio je da ne očekuje spektakularne stvari na sastanku u Vašingtonu 27. juna, već racionalan i pragmatičan razgovor.

– To su moja očekivanja. Mala je Srbija da bi mogla da zapoveda Beloj kući, ali dovoljno velika da ume da kaže šta su njeni interesi koje može, hoće i mora da zaštiti, rekao je Vučić novinarima u Lajkovcu, tokom obilaska radova na brzoj saobraćajnici od Iverka do Lajkovca.

Predsednik Srbije je to rekao upitan može li se od sastanka u Vašingtonu očekivati neka prekretnica i da li je uopšte posle 27. juna moguć povratak na staro, kad je reč o odnosu Beograda i Prištine.

Vučić je ponovio i da, što se njega tiče, tema razgovora nije pitanje priznavanja nezavisnosti Kosova.

„Hotijevi uslovi neprihvatljivi“

Svih pet uslova koje je izneo Avdulah Hoti neprihvatljivo je za Srbiju, rekao je predsednik Vučić i poručio da ni Hoti, ni Tači ne treba ni da dolaze na pregovore o KiM ako je to albanska platforma.

Hoti je na skupu u Prištini, između ostalog rekao, da Priština od dijaloga očekuje članstvo u EU i UN, ukidanje Rezolucije 1244 i priznavanje nezavisnosti od pet članica Unije koje nisu priznale takozvanu kosovsku nezavisnost.

– Ako je to platforma sa kojom će Hoti ili Tači da dođu negde na razgovore, bolje da ne dolaze nigde, a potpuno mi je svejedno ko će doći od njih. To je sve što imam da im kažem, poručio je Vučić.

Predsednik Srbije kaže da neće da izigrava heroja i vređa predstavnike Prištine, ali da moraju biti svesni tim vrstama ucena, unapred, pritisaka i pretnji neće promeniti stav Beograda, niti njegov lično.

„Blizu je Vidovdan, neću dobiti ni izvinjenje“

Vidovdan je blizu, a neću ni izvinjenje dobiti, poručio je predsednik Vučić političkim oponentima koji ga optužuju da će tada potpisati nezavisnost Kosova.

On je novinarima u Lajkovcu rekao da se ti ljudi dok su bili na vlasti nikad nisu setili ni Vidovdana, ni Kosova.

– Kosovo im je služilo da ukradu pare iz kombinacija, a nikada da nešto urade za naš narod na KiM, rekao je Vučić.

Istakao je da je ponosan, jer je njegova politika da pomognemo i zaštitimo naše nacionalne interese.

– Osam godina vadimo Srbiju iz ambisa i bunara, uništenih nacionalnih interesa, poniženu Srbiju koja nije imala ni ugled ni opremljenu vojsku ni policiju, istakao je Vučić.

Srbija je danas uvažena država, ne mora da bude omiljena, zaključio je predsednik Vučić.

Podeli
Updated: јун 26, 2020 — 5:10 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *