Vučić oteo mikrofon Ani Brnabić na konferenciji za novinare (VIDEO)

Da se premijerka Ana Brnabić nije pitala o sastavu nove vlade moglo se pretpostaviti, a sada je Aleksandar Vučić počeo da odgovara i na pitanja umesto nje. Potpitanja koja je novinarka želela da postavi, takođe, nije želeo da čuje, te je poručio da „vrati mikrofon“.

U svom, već poznatom stilu „ja danas odgovaram“, Vučić je osujetio nameru novinarke da pitanje postavi nekome ko nije on lično.

Na pitanje upućeno Brnabić, zašto su Nebojša Stefanović i Aleksandar Vulin zarotirali mesta ministra policije i odbrane i da li to znači je nezadovoljna radom bivšeg ministra policije, požurio je da odgovori Vučić.

– Ja ću da odgovorim na ovo pitanje. Ja sam predložio zamenu resora Vulina i Stefanovića, kao što sam predložio promenu resora Zorane Mihajlović –  rekao je Vučić uz konstataciju da odlazak u ministarstvo odbrane nije kazna i oduzeo priliku premijerki da iskaže svoje stručno mišljenje.

Da li zato što se plaši pitanja ili zato što ne voli da se njegova izlaganja prekidaju – kada je novinarka N1 Žaklina Tatalović pokušala da postavi potpitanje, predsednik je zamolio da vrati mikrofon. A postoji i novi način na koji će se predsednik od sada, izgleda, obračunavati sa novinarskim pitanjima.

– Ima nova forica, više mi ne otimaju mikrofon fizički, sad predsednik samo pogleda čiku zaduženog za ton i on isključi ton skroz i onda građani ne čuju potpitanja – objasnila je Tatalović.

Predsednik je tako još jednom, potvrdio da je on sve u ovoj zemlji, da obavlja sve funkcije, da su ministri samo figure na šahovskoj tabli i da će tako biti i u novom sastavu vlade. Potvrdio je i kako će se sa profesionalnim novinarima koji žele da postave pitanja u ovoj zemlji u buduće obračunavati.

Izvor: Direktno

Podeli
Updated: октобар 25, 2020 — 10:51 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *