Vučić: Ove godine sam doneo DVE MILIJARDE INVESTICIJA

Predsednik SNSa Aleksandar Vučić se pohvalio da je vredno radio i da će Srbija ove godine ostvariti preko dve milijarde evra stranih direktnih investicija.

“Očekujem da uprkos kovidu imamo preko 60 odsto stranih direktnih investicija od celog zapadnog Balkana, do 62 odsto. Prošle godine smo imali oko 55 odsto, tako da raste udeo Srbije”, rekao je predsednmik u Batajnici i dodao da je veoma zadovloljan, jer se nije moglo očekivati povećanje tih investicija.

Naveo je primere nemačkih komapnija koje već zapošljavaju ili će zapošljhavati naše građane, da će za 15 dana biti postavljen kamen temeljac sa Japancima za Toe tajers u Inđiji.

Napominje da smo sa Japancima razgovarali i o velikoj investiciji u Novom Sadu i da se očekuje da to potvrde.

Sto se tiče javnin investicija istakao je da se u ovom trenutku grade četiri autoputa – Preljina-Požega, Moravski koridor, Ruma -Šabac, i Kuzmin-Sremska Rača ka BiH i Republicvi Srpskoj.

Istovremeno je potpisan ugovor za Fruškogorski koridor od 605 miliona evra, a uskoro kreću radovi.

Završava se projekat za autoput do Požarevca, na 75. kilometru od Beograda, a zatim preko Požarevca do Donjeg Milanovca za brzu saobraćajnicu, što će, kako je rekao, strahovito da podigne Podunavski kraj.

To su velike i važne investicije, rekao je Vučić i doda da se privode kraju radovi na izgradnji pruge Beograd-Stara Pazova – Novi Sad čime će za godinu dana uprkos brojnim problemima od beograda do Novog Sada moći da se stigne za pola sata.

Kaze da se pregovra i o brzoj pruzi Beograd – NIš , i Valjevo-Vrbnica, odnosno pruizi Beograd-Bar.

Napominje i da je velika stvar autoput Karađorđe koji ima dva kraka jedan iz Mladenovca, a drugi iz Lazarevca ka Aranđelovcu preko despotovca, Rače, ka Boru.

Istakao je “Autoput mira” Niš – Pločnik ka Prokuplju i Merdaru, Prištini, napominjućin da je to važan projekat za celu Toplicu kao i centralno Kosovo.

Vučih je dodao da se pregovara i za nastavak izgradnje autoptu od Požege do Boljara, to je 107 kilometara, vrednosti oko 1,6 milijardi evra, kao i za Požega-Kotromane prema Višegradu, da i tu izgradimo autoput od 61 kilometra.

Radi se i projekat horizontalne magistrale za sever Srbije – Sombor-Kula preko Srbobrana prema Kikindi, biće brza saobraćajnica.

“Kao što vidite ogromna ulaganja. Nikada se nije toliko radilo i gradilo, ponosan sam na to”, piručio je Vučić.

Podeli
Updated: новембар 14, 2020 — 12:36 am

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *