Vučić: Penzionerima u februaru 20.000 dinara kao poklon od države

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će u februaru, a najkasnije početkom marta, penzionerima biti uplaćeno po 20.000 dinara.

Kako je naveo, za 20.000 dinara penzioneri neće morati da se prijavljuju, a biće isplaćene svima uključujući i poljoprivredne penzionere.

„Hoćemo da se penzionerima odužimo, jer su uvek razumeli državu“, objasnio je Vučić.

On je rekao da će ovaj novac biti uplaćen kao „poklon države“, a pre toga će biti značajno povećanje penzije, „više od pet odsto“.

„Stopa rasta nam je u drugom kvartalu 13,4 odsto, a kada saberete prethodnu i ovu  godinu – imaćemo rast BDP od šest odsto“, rekao je Vučić u Dnevniku RTS.

Predsednik je najavio da će penzionerima od 20. do 22. septembra biti isplaćeno po 50 evra, a svi građani će sredinom novembra dobiti po 30 evra. Uoči praznika, između 13. i 15. decembra, svim punoletnim građanima biće isplaćeno još po 20 evra.

Najavio je i povećanje minimalca.

„Naša ideja je da minimalac bude 35.012 dinara, više od 300 evra“, naveo je predsednik.

Podeli
Updated: август 2, 2021 — 10:03 am

3 Comments

Add a Comment
  1. AKO IMA PARA ZASTO NE ODMAH SUTRA NEGO CEKAS KRAJ FEBRUARA TI U MARTU.
    STA BICE NAM MNOGO ,PREJESCEMO SE A TI BRINES O NASEM ZDRAVLJU KOLIKO CINIS.

    1. Aman vise sjasi covece, narod, tu mislim na normalne, ne moze bre ocima da te gleda, shvati da te ljudi mrze, sam si kriv za to.

  2. kurvin lazljivi lopovski sine ,, koliko si pokrao , koliko si zivota unistio ,, sta ti meni poklanjas bednice , dajes mi moje sto si stostruko pokrao , poklanjam ti za venac ,,, nema tih para za koje ces me kupiti niti pridobiti , ti si psihopatsko zlo ,, gebels nove Srbije

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *