Vučić pere ruke: Belivuk je radio za Stefanovića

Velika prašina se podigla nakon iskaza Veljka Belivuka, u kom je istakao da su predsednik Srbije i njegovi saradnici tražili od njega brojne usluge. Aleksandar Vučić je najavio „uzvraćanje udarca mafiji“ u subotu uveče, međutim čini se da je udarac zadao mnogo ranije. Jer, na naslovnoj strani „Objektiva“, čiji je vlasnik Aleksandar Papić, poslata je poruka da je „Belivuk radio za Nebojšu“, što dovodi samo do jednog zaključka – Papić je izdao kuma Nebojšu Stefanovića!

Zario je Papić ministru odbrane nož u leđa kada je na sednici GO Zvezdara izglasano nepoverenje Nebojši Stefanoviću, te je tom prilikom i zatražena njegova smena u SNS. Ali, taj „ubod“ je praktično minoran u odnosu na poruku koja je dr Nebojši poslata preko naslovne strane režimskog tabloida.

Tako je ovaj list, koji je pod kontrolom Aleksandra Papića, uz pomenuti naslov priložio i, kako se navodi u nadnaslovu, „prepisku koja otkriva konačnu istinu“.

Na naslovnoj strani je, pored toga, navedeno:

– Objektiv je došao u posed Skaj poruka koje je Velja Nevolja razmenjivao, a iz kojih je jasno da su bivši ministar policije Nebojša Stefanović i Dijana Hrkalović kontrolisali kriminalnu hobotnicu koja je terorisala Srbiju – navodi se u tekstu, a zatim se i dodaje:

– Udar policijsko-kriminalnog klana na predsednika Vučića počinje od momenta kada je on rekao da je čudno što je posle ubistva na šinama DNK zamenjen. Klan se tada uplašio da će biti raskrinkan i kreće kampanja kompromitacije predsednika kroz prisluškivanje i praćenje njega i njegove porodice, kojom nisu otkrili ništa – zaključuje ovaj režimslki tabloid i podvlači da u „tekstu KRIK-a o iskazu Veljka Belivuka nije ni pomenut Nebojša Stefanović“.

Ovo je do sada najozbiljniji udar na Nebojšu Stefanovića, pa ostaje da se vidi da li će i definitivno posle ovoga biti pušten niz vodu, možda i isteran iz Vlade. Svakako je najzanimljivije to što je udar došao od kuma Aleksandra Papića i od tabloida za koji se u kuloarima govorilo upravo da je Stefanovićev.

Podsetimo, ljubav je naprasno pukla kada je beogradski ugostitelj Aca Bosanac ispričao da je od restorana u Beton hali pola pazara davao Stefanoviću i Papiću, a ostalo delio s sa Slavišom Kokezom, bivšim predsednikom Fudbalskog saveza.

Šta kaže ministar?

Povodom naslovne „njegovog“ tabloida ministar odbrane poslao je izjavu, kao i o navodnim vezama sa kriminalnim klanom Veljka Belivuka.

– U momentu kada pohapšeni okoreli kriminalci na račun predsednika Vučića lansiraju gomilu bestidnih laži, pojedini mediji ih uzimaju za ozbiljno i bez ikakvog povoda i dokaza dovode mene u vezu sa tim ubicama. Ako su već ispravno zaključili da su napadi Veljka Belivuka na predsednika Vučića notorna laž jednog ubice suočenog sa pravdom, kako mogu da pomisle da u njegovom iskazu ima istine kada je reč o meni? A naročito, odakle im motiv da veruju vođi kriminalne bande kada govori o bilo čemu?

Stefanović dalje nastavlja da je istraga protiv Belivuka počela dok je on bio ministar policije.

– Nema ni trunke istine u Belivukovom iskazu, a naročito u interpretacijama tog iskaza na naslovnim stranama pojedinih medija gde se pominje moje ime kao nekog koga ubice tobože brane. Istraga protiv Belivuka i njegove grupe upravo je započela u vreme dok sam ja bio ministar unutrašnjih poslova. Dakle, kako može okoreli kriminalac, suočen sa neoborivim dokazima za masakriranje, otmice i druga monstruozna krivična dela, da bude kredibilan izvor informacija za bilo šta i mera istine i pravde? A baš to se radi kada se neka njegova banalna komunikacija potura kao dokaz neke moje navodne umešanosti. Što se mene tiče, ja se sa Belivukom, Miljkovićem, niti bilo kim iz te zločinačke organizacije nikada nisam niti sreo niti čuo telefonom.

Bivši šef beogradskih naprednjaka tvrdi da „predsednik Vučić nema nikakvu potrebu da mi šalje bilo kakve poruke preko medija, niti preko stranačkih kolega i zato ovakvim naslovnim stranama sa napadom na mene niko od inicijatora neće imati nikakvu korist“.

– Niko ne treba da brani predsednika Vučića od mene, ni nas dvojicu od istine, a ponajmanje masovni ubica koji u monstruoznim lažima traži slamku spasa. I Vučić i ja veoma dobro znamo da je dovoljna jedna jedina njegova poruka ili poziv da se povučem, ako misli da je istina išta što je o meni do sada objavljeno u medijima i što pojedinci iz naše stranke možda govore o meni, a ja ću momentalno postupiti po njegovoj odluci. Naš odnos je do kraja otvoren i iskren, kao i prvog dana kada me je doveo u politiku, i to se nikada neće promeniti – poručio je Strefanović.

Izvor: Direktno

Podeli
Updated: јул 23, 2021 — 5:33 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *