Vučić plače bez suza

Predsednik SNSa tokom skupa obeležavanja godišnjjice NATO bombardovanja rekao je da je bezbroj puta bio u Nišu, ali nije nikada sanjao da će ovoliko ljudi videti u ovom gradu, što govori da je Srbija postala “neka drugačija zemlja”.

– Vaš slobodarski duh je naterao nas da budućnost možemo da gradimo samo čuvajući slobodu i mir – rekao je predsednk Srbije i podsetio na reči Martina Lutera Kinga rekavši da “Nećemo pamtiti reči naših neprijatelja, nego tišinu naših prijatelja”..

– Niko nije odgovarao za zločine, sprski civili bili su za NATO samo greška. Za nas oni nikad neće biti greška ni otićiu zaborav. Dve i po hiljade života nećemo i ne smemo da zaboravimo. Greška su oni koji su ih ubili. To Srbja danas sme i mora da kaže, jer ma koliko radili protiv nje, Srbija je jača i snažnija nego što je ikada bila. 20 godina posle bombardovanje, budućnost je naša obaveza.

– Danas demantujemo zločinački optimizam Džejmija Šeja. Nećemo zaboraviti zločine, kao što nećemo zaboraviti Petera Handkea i ostale koji su stali na stranu istine, rekao je Vučić.

Loading...

Nakon ovih reči u svom stilu odglumio je dirnutost pokušajući da plače, međutim, osim znojavog lica, suza nije bilo.

Zatim je nastavio deo svoj stranačke kampanje…

Upozorio je da su neki krenuli u rušenje Srbije, a građanima poručio da niakda ne dopuste da neko sruši slobodu, nezavisnost i samostalnost Srbije.

„Krenuli su da sruše Srbiju… Poručujem ovog 24. marta – ja sam ovde među vama i svake godine unazad pet godina obeležavamo ovaj dan, a pre toga smo to zvali kampanjom, stideli smo se da pravim imenom nazovemo zločin, agresiju. Krenuli su da sruše Srbiju. Nemam šta drugo da vam kažem, šta god da se dogodi, meni, bilo kome od nas, nikada nemojte da dopustite da sruše slobodu, nezavisnost i samostalnost Republike Srbije”, poručio je Vučić.

Podeli
Updated: 25 марта, 2019 — 9:10 am

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.