Vučić: Plata 2000 evra za pripadnike specijalnih jedinica

Predsednik Srbije je govorio o kokoškama i vukovima, da će broj pripadnika specijalnih jedinica sa 1600 podići na 5000 sa platom od 2000 evra i da se, opet jednom, povlači sa čela SNS-a, ovog puta za jedno godinu i po dana.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas u prvom, od svakako mnogih, ovogodišnjem obraćanju naciji da u prvoj polivini naredne godine više neće biti na čelu Srpske napredne stranke, niti da planira da menja Ustav Srbije kako bi mogao da dobije još jedan predsendički mandat, što ga ne bi sprečilo da bude, recimo predsednik vlade, što praktično i jeste i to u trećem mandatu.

Rekao je i da će ova godina biti teška, preteška, teža od prethodne, ali da će, svemu uprkos, i ova 2023. biti godina „daljeg razvoja i napretka, uprkos svemu“, sve u duhu onog naprednjakog slogana „brže, jače bolje“.

Glavni bezbednosni zadatak biće, makar su tako prenele agencije, da se broj pripadnika specijalnih jedinica sa 1600 podigne na 5000 i da im osnovica plate bude veća od 2000 evra, da bi se tako brojni i finansijski motivisani našli pri ruci gde zatreba. A i stigle su, kaže, neke rakete „iz jedne zapadne zemlje“.

U kontekstu Kosova pričao je o nekakvoj omči koju bi neko da mu vežu oko vrata, ali, obratio se tim nekima: „Tu omču možete na kokošku da vežete, a ponosnom čoveku – teško. On neće (taj ponosni čovek, tj. on, Vučić) kičmu da krivi i da se klanja okupatoru“.

A okupator, Nemačka to jest, valjda, ima, objašnjava Vučić, zamerke na njegovu „slobodarsku i nezavisnu“ politiku  – tu se obračunavao sa nekim komentarom u nemačkom „Cajtu“, a komentatoru je odbrusio: „Vuka i vučića u cirkusu nema, oni se ne pripitomljavaju. Neka nauče, to im je lekcija za sva vremena“.

A izbori su mu, veli „poslednja rupa na svirali“, ali zato, kaže, svake nedelje čita „po dva istraživanja“ javnog mnjenja.

Podeli
Updated: јануар 5, 2023 — 6:09 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *