Vučić: Podižem minimalac na 300 evra, PROSEK 760 EVRA!

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da ne razume kritike njegove najave da će minimalac biti 300 evra, dodajući da je svestan da ni to nije dovoljno, ali da je svakako bolje nego ranijih 159 evra, koliko je minimalac iznosio pre osam godina.

Vučić je primetio da su posle njegove najave da će se pokusati da minimalac bude 300 evra, umesto 159 koliko je iznosio pre nekoliko godina, prvo „skočili“ pojedini sindikalni lideri, rekavši da ne može da se živi sa 300 evra.

„A, moglo je sa 159 evra..? Znam da ne može da se živi 300 evra, ali ipak može nešto lakše nego sa 159. To je gotovo sto procenata više nego pre devet godina“, rekao je Vučić za TV Pink.

Na pitanje da prokomentariše ocenu profesorke Danice Popović, objavljenu na naslovnoj strani jednog dnevnog lista, Vučić je rekao da su posle prvih kritika, „skočili“ i iz tog drugog ugla, tvrdnjama poput one, kako je rekao, bivše profesorke “uhvađene u krađi”, da srpska privreda to ne može da izdrži i da to odgovara samo SNS-u, što, kaže, takođe, ne razume.

„Ne znam kako to odgovara SNS-u.. To odgovara običnom narodu, vrednim ljudima, radnicima…koji primaju i manje od toga, koji rade na manje plaćenim mestima. Mi time brinemo o najsiromašnijima, kojima je najpotrebnije“, rekao je Vučić.

On je pojasnio da će se ići na povećanje neoporezanog dela dohotka, dok će se sa druge strane ići na dalje smanjivanje radnih poreza i doprinosa, a do kraja godine će se doneti odluka da li će to biti 0,5, jedan ili 1,5 odsto.

“Gledamo da zaštitimo poslodavce, koliko je moguće, da ne kreiramo politiku u kojoj domaći i strani investitori ne mogu da sagledavaju budućnost, jer ih obavezujemo na isplatu visokog minimalca”, rekao je Vučić.

Predsednik je rekao da je minimalac od 300 evra domet Srbije koji je dobar za minimalnu zaradu, što bi dalje značilo da će prosečna plata biti 612 evra, odnosno u Beogradu 760 evra.

“Da li je i to dovoljno? Nije, ali ako znamo da je pre sedam godina prosečna plata bila 330 evra, znači da ćemo skoro da stignemo minimalce, tada prosečnu platu”, primetio je Vučić i dodao da je to najbrži napredak Srbije, te da je ponosan i zadovoljan koliko je urađeno.

U tom smislu, dodao je da se rade putevi, pruge, obnavljaju kulturno istorijski spomenici…

“To je novac građana Srbije, koji su radil pošteno, dobro i imali dobru vladu, jer, bez lažne skromnosti, uvek sve zavisi od rukovodstva. Suština je u snazi rukovodstva i politici koju vodite, a koja nije za potcenjivanje. Možete da nađete 50 njih koji su lepši, ali ljudima to ne treba, već vizija, snaga i želja da se stvari menjaju, a ne lepa slika, čak ni ton”, rekao je Vučić.

Podeli
Updated: јул 13, 2021 — 7:20 pm

1 Comment

Add a Comment
  1. OVAJ JE BOLESTAN. UPOREDJUJE MINIMALAC PRE OSAM GODINA I DANAS .PO NJEMU MI CEMO BOLJE ZIVETI DANAS SA TIH 300 EVRA NEGO STO SMO ZIVELI PRE DESET GODINA .
    PREDSEDNICE ILI SE VI PRAVITE LUDI ILI ZAJEBAVATE NAROD , NE PITAS SE KOJE SU CENE BILE PRE OSAM GODINA DA VI DIZETE CENE DO MAKSIMUMA. MISLIM DA JE SUVISNO TEBI OBJASNJAVATI JER TI NE RAZUME ILI SE SPRDAS SA NARODOM,
    KOLKA JE BIL PLATA VAMA POLITICARIMA PRE OSAM GODINA . VI STE UVEK LEPO ZIVELI ALI STRUCNOST NEMATE DA POKRENETE JEDNU FABRIKU , SPOSOBNI STE DA KA BABE NA PLOTU NARICETE I TO JE SVE STO VI UMETE ALI TO VAM JE DEBELO PLACENO TJ TO STE VI OTELI OD NARODA .

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *