VUČIĆ: Policija nikada neće da služi vlasti, već građanima Srbije!

Centralna svečana akademija povodom Dana MUP-a i Dana policije počela je u 19 časova u Centru Sava, a prisutnima se obratio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

–  Policija je potrebna celoj državi i društvu i nikada policija neće da služi bilo kojoj vlasti, već je njen posao da služi građanima Srbije, da radi sve što može da zaštiti, sačuva i obezbedi im sva prava, poručio je večeras predsednik Republike Aleksandar Vučić.

Predsednik Vučic je na svečanoj akademiji povodom obeležavanja Dana MUP-a istakao da pripadnici MUP-a rade jedan od najtežih poslova, koje god zanimanje u Ministarstvu da imaju.

To je, kako je rekao, težak i opasan posao, za ljude koji nemaju radno vreme, odmor, često ni penziju i koji rizikuju sve, jer kada izađu iz kuće ni sami ne znaju hoće li se vratiti.

Loading...

– Biti policajac i pripadnik MUP-a znači staviti život na raspolaganje društvu i pristati unapred da građani mogu da ga zatraže i zamene za svoju sigurnost i slobodu, podvukao je Vučić.

– Oduvek je, a danas u Srbiji pogotovo, jedno od najvažnijih pitanja koje stoje pred društvom – kako platiti i vratiti policajcu za sve što je dao, posebno kada to društvo, kao što je u Srbiji neretko bio slučaj, policiju doživljava kao instrument kojim se čuva nečija, vlast, a ne kao čuvara vrednosti našseg društva, poretka i načina zivota, ukazao je predsednik Srbije.

– Neshvatanje te razlike između poretka i vlasti dugo je bacalo policiju na marginu, ne umanjujući zahteve koje vreme i okolnosti pred nju postavljaju, ali konstantno odbijajući da joj se posveti pažnja i pruži nagrada koju zaslužuje, rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je poručio policajcima da ne smetnu sa uma da se to nikada neće do kraja promeniti i da će uvek biti krivi gotovo svima, čak i kada im pomažu – zaustave alkoholisane na ulici, kada spasavaju živote ljudi, brane otadžbinu.

– Uvek ćete biti krivi, jer ste sprečili nekog da sprovede u delo određene planove. A da vam budu zahvalni? Što da vam budu zahvalni, kada misle da se to podrazumeva i da je to vaša obaveza, a vaš odgovor uvek mora da bude da ste samo radili svoj posao, primetio je Vučić.

Kako je rekao, posao policije je najteži na svetu, gde se retko čuju „hvala“ i aplauzi za sve heroje, koji su položili živote štiteći zemlju. Zato, poručio je predsednik Vučić, mora da se radi na podizanju životnog standrarda policajaca.

Podeli
Updated: 17 јуна, 2019 — 9:14 am

1 Comment

Add a Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.