Vučić pompezno najavio, ali Putin ne dolazi u Beograd!

Ruski predsednik Vladimir Putin otkazao je najavljivani dolazak u Srbiju, navodi list Danas.

Kako navode izvori ovog lista, Kremlj nije otkrio zbog čega je Putin odustao od najavljivanog dolaska, „ali Rusima svakako nije po volji nedavno srpsko približavanje američkim pozicijama“.

lično je izvestio i portal nova.rs.

– Putin neće doći u Srbiju, iako je to mesecima najavljivano. Njegov dolazak je predviđen za 20. oktobar, kad se je proslava Dana oslobođenja Beograda. Tada je trebalo da prisustvuje ceremoniji osvećenja Hrama Svetog Save. Međutim, on gotovo sigurno neće biti tu tog dana – navodi se.

Iiz ambasade Rusije u Beogradu su rekli su da nemaju informaciju o tome da će njihov predsednik u oktobru boraviti u srpskoj prestonici, iako se o tome već dugo govori u srpskoj javnosti.

O dolasku Putina u Srbiju je ranije govorio i patrijarh Irinej, kao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, nakon što je u junu boravio u Moskvi.

– Putin je potvrdio da u oktobru dolazi u Srbiju. Biće to veličanstven događaj, kada budemo otvarali Hram Svetog Save. To će biti i dani koji će potvrditi zajedničku borbu srpskog i ruskog naroda u Drugom svetskom ratu – napisao je Vučić prilikom susreta sa Putinom.

Uprkos popmeznoj najavi „veličanstvenog događaja“, od dolaska predsednika Rusije u našu prestonicu neće biti ničega.

Podeli
Updated: октобар 15, 2020 — 9:15 am

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *