VUČIĆ PONIŽAVA RADNIKE: Znali smo pre dva meseca da Geox ide, pa šta? Tek će da idu!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da su za odlazak italijanske kompanije Geox iz Vranja znali već dva meseca, da to neće biti jedini slučaj već će ih biti još.

„Oni odlaze, to će biti slučaj i sa nekim drugim kompanijama koje su prethodne vlasti dovele, ali to je moglo da se desi i nama. Za njihovu odluku znamo već dva meseca, ali nećemo ostaviti Vranje na cedilu – rekao je Vučić za TV Pink u obraćanju iz Skoplja.

A onda je imao poruku i za radnike koji će ostati bez posla.

– Ono što je važno za građane Vranja jeste da ćemo odmah naći rešenje za 500 radnika od 1.200 zaposlenih. Razgovaramo sa turskim investitorom iz Vladičinog Hana da u Vranju otvori svoje pogone. Daćemo sve da te ljude koji su radili u Geoxu zaposlimo i da imaju veća primanja nego što su ih imali kod Italijana – rekao je Vučić.

Govorio je nakon toga Vučić i o saradnji sa Albanijom i Severnom Makedonijom.

– Ako za dve godine dođemo dotle da nemamo granice između nas i da kamioni mogu slobodno da prolaze, kao i automobili, onda mi se čini da smo postigli nešto o čemu smo maštali. Nisam siguran koliko će svi da budu presrećni zbog toga u svetu i Evropi, ali mi ćemo biti srećni – rekao je predsednik Srbije.

Vučič je rekao da će regionalna saradnja pomoći da se smanje troškovi.

– Raste trgovinska razmena i verujem da smanjimo operativne troškove, da štedimo milijarde evra.

On je najavio nove sastanke političara u regionu i rekao da je saradnja odlična.

– Odlično se razumemo, gledamo šta možemo zajednički da uradimo. U Beogradu imamo dvodevni sastanak. Pre kraja godine ćete videti dosta toga. Već sad možete u Albaniju sa ličnom kartom. Na nama je da radimo što možemo više.

Istakao je da su mnoge kompanije zainteresovane da se uključe u zajedničke projekte.

– 17 kompanija iz Severne Makedonoje, iz Bugarske, sa teritorije Kosova, kompanije Francuske, zainteresovane da učestvuju u tome. Ako želite da privučete kompanije, morate shvatati da nam treba više radne snage. Ujedinjivanje tržišta rada možemo da nadohnadimo te nedostatke – priča predsednik.

Podeli
Updated: јул 29, 2021 — 5:00 pm

3 Comments

Add a Comment
  1. Vama je pobegao Mercedes a ovaj stranac iz PKB-a će nam otaviti groblje krava, mleko ćemo uvoziti!

    1. Čekaj, KO je doveo Geox? Koliko se sećam, upravo Vučić…i govorio na otvaranju i sekao „vrpcu“!

  2. Znaci tako podmuklo radite ,Dali ste im pare pa sad odlaze dacete sada turcima naravno vi cete podeliti pare i oni ce otici. dokle mislite da pljackate ovaj narod ustase i siptarcine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *