Vučić ponizno pred američkim senatorima, dajte nam „nešto“ na Kosovu i pristajemo…

Defetizam i poricanje suvereniteta Republike Srbije na Kosovu i Metohiji obeležili su razgovore Aleksandra Vučića sa američkim senatorima. Predsednik Naprednjaka poručio je da Srbija mora da dobije „nešto“ na Kosovu, a pohvali je i vojnu saradnju sa Amerikom.

Dogovor ne može da bude ispunjenje ciljeva jedne strane, a da srpska strana ne dobije ništa predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić posle razgovora sa senatorima Ronom Džonsonom i Krisom Marfijem.

„To je jedini način kako dogovor može da se postigne“, rekao je Vučić.

On je novinarima posle sastanka preneo da je američkim senatorima izneo stav da Srbija očekuje ukidanje taksi i želi postizanje kompromisnog dogovora, ali i da taj dogovor ne može da bude ispunjenje ciljeva jedne strane, a da srpska strana ne dobije ništa.

Loading...

„To bi trebalo da bude dogovor u kojem bi i jedna i druga strana podjednako izgubile, da bi obe strane podjednako dobile“, rekao je Vučić na konferenciji za novinare.

Vučić je rekao da je Beograd spreman na svaki razgovor, jer je on lekovit, i dodao da bi popravljanje odnosa između Srba i Albanaca i uspostavljanje mira bilo od ogromne koristi za Srbe i Albance.

On je zahvalio senatorima na trudu da se pronađe rešenje za nastavak dijaloga.

Vučić je rekao i da želi da intenziviranje političkog dijaloga na visokom nivou i da je potrebno da odnosi dve zemlje budu partnerski.

On je rekao da je zahvalan senatorima na poseti i angažovanju u regionu i želji da se očuva stabilnost i postigne dugotrajni mir.

„Uveren sam da je želja za unapređenje odnosa Srbije i SAD obostrana“, kazao je Vučić i dodao da je bilo reči i o ekonomskoj saradnji od koje će građani da imaju veliku korist.

Preneo je da je senatorima zahvalio na podršci Srbiji u ostvarivanju punopravnog članstva u EU.

„Imali smo određene teme, o konkretnoj saradnji, i verujemo da će tu biti otvaranja nekih novih poglavlja i tema“, kazao je Vučić.

On je ukazao na dobru vojno-ekonomsku saradnju vojske Srbije sa SAD, posebno sa Ohajom, dodajući da ta saradnja može da bude još bolja, jer ima prostora za unapređenje.

Vučić je naveo da su mu senatori kazali i koliko su zadovoljni ekonomijom u Srbiji, a koliko bi želeli da se određene oblasti u vladavini prava promene na bolje.

„Saslušao sam i ukazao na činjenicu da možemo još mnogo da popravimo, promenimo i da uradimo u narednom periodu“, rekao je Vučić, preneo je Tanjug.

Predsednik Srbije je najavio i da će biti obeležena 75. godišnjica operacije Halijard.

Podeli
Updated: 7 септембра, 2019 — 6:52 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.