Vučić: PONOVO SMO NAJBOLJI U EVROPI PO STOPI RASTA (VIDEO)

Po novoj proceni MMF-a Srbija će biti prva u Evropi po stopi rasta, poručio je predsednik Aleksandar Vučić.

Do ove druge procene bili smo drugi iza Litvanije, sada po novoj proceni Srbija će biti najbolja u Evropi po stopi rasta. Po stopi rasta Srbija će 2020. godinu završiti kao zemlja sa zlatnom medaljom, kao prva u Evropi – poručio je Vučić nakon video-sastanka sa šefom delegacije Misije Međunarodnog monetarnog fonda Janom Kejsom Martejnom.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je i da će MMF uskoro zvanično objaviti da će rast privredne aktivnosti Srbije u ovoj „korona“ godini biti svega minus 1,5 odsto, što će našu zemlju, kako ističe, staviti na prvo mesto po rastu u Evropi.

– Oni su poboljšali prognozu, prvobitno su rekli da neće biti minus 3, nego minus 2,5. A, zvanična procena, koju će potvrditi za dva dana, je da će biti minus 1,5. A, mi ćemo da radimo da bude još niži – rekao je Vučić za RTS.

Ukazao je da je „naša prva procena da imamo minimalno, ali pozitivan rast BDP-a u trećem kvartalu“.

– To je jako teško jer smo u trećem kvartalu bili užasno pogođeni korona krizom – dodao je Vučić.

Dodao je da su pokrenuli i razgovore o povećanju plata.

– Oni su rekli da ne mogu da veruju da će neka zemlja moći da u ovoj situaciji podigne plate… Biće povećanja plata što je neverovatno sa ovakvim uslovima svetske ekonomske krize… To znači da bi prosečne plate sa današnjih 510 ili 515 evra na 540 i više u martu  – objasnio je Vučić.

Podeli
Updated: октобар 14, 2020 — 8:17 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *