Vučić poručio Stefanoviću šta ga čeka

Prošlo je više od 36 časova od gostovanja Aleksandra Vučića na TV Prva, a bura oko toga šta je sve i kako rekao – ne jenjava. Samo „gostovanje“je više izgledalo kao „domaćinstvo“, jer novinarka Marija Stamenić je više treptala, nego što je pitala.

To naravno ne čudi nikoga ko prati rad ove novinarke, koja je baš na Vučićev zahtev napredovala na RTS-u i koja bliskost sa predsednikom ne krije i jasno je pokazuje lajkujući njegove objave po mrežama.

Ako kažemo da se Vučić osećao kao kod svoje kuće, zlobnici će reći da i jeste njegova kuća, jer je svakome jasno da on stoji iza kupovine TV Prva od prethodnog, grčkog vlasnika. Zato to nećemo reći. Ali hoćemo da je broj ljudi, koji je gledajući emisiju pomislio da sa predsednikovim zdravljem nešto nije u redu ogroman.

Vučić je po običaju pričao o svemu i svačemu. Kao što je opšte poznato, on ne može da izdrži, a da ne komentariše svaku stvar o kojoj bilo ko priča i tako uvek kaže sve što mu padne na pamet. Tako je i ovoga puta pričao o grupi Veljka Belivuka sa sve detaljima ubijanja, pravljenjem ćevapa od ljudi sa sve rečenicom: „Je l’ trebalo da ih pustim da i dalje ubijaju?“.

Opet oni isti zlobnici kažu da to znači da ih je do sada puštao! Ali pošto mi nismo zlobnici, mi to nećemo reći.

Kad je završio sa porukama Radoju Zviceru i sličnim krimosima, objasnio je kako je on hrabar i kako je išao bez pancira ulicom, dok su snajperisti bili okolo. Usput je ispljuvao svog bliskog saradnika Aleksandra Vulina rekavši da se tresao kao prut.

Objašnjavao je kako smo po ekonomskim parametrima najbolji u Evropi, slagao da smo imali uz Litvaniju najbolji rezultat u prošloj godini iako smo po BDP-u bili peti, a ne prvi.

I, naravno, veliki deo svoje emisije posvetio je priči o svojoj porodici, našem portalu i, naravno, Draganu Đilasu. Obavestio nas je predsednik da zna da su kriminalci snimali njegovog sina, dok su pokušavali da mu podvedu devojke ili da ga navuku na drogu sa idejom da ga tim snimcima ucenjuju. Ali da on, naravno, ucene ne prihvata.

I tu je rekao poentu, zbog koje je ustvari gostovao i o tome govorio u danu, kada su po njegovoj naredbi svi odbori SNS-a, od mesnih preko opštinskih do gradskih, „spontano“ krenuli u akciju izglasavanja zahteva za smenu Nebojše Stefanovića i njegovo izbacivanje iz partije.

Tom pričom o ucenama je Vučić ustvari rekao: „Nebojša, znam da imaš snimke i nudim ti opciju da se sam mirno povučeš. Ako ih bilo gde pustiš, to znači rat u kome ćeš platiti ogromnu cenu. A ja sam već narod upoznao da su mi kriminalci to spakovali i da će da puste preko Đilasovih izdajnickih medija sa ciljem da napadnu ne mene, nego Srbiju“.

Stefanović je sasvim sigurno dobro razumeo poruku. Svojim očima gleda kako mu već mesecima Vučić preotima jednog po jednog saradnika, kako iz politike tako i iz biznisa.

Sada i dovođenje Aleksandra Šapića postaje mnogo jasnije. Stefanović mora da ode sa mesta predsednika beogradskog odbora, građani moraju da dobiju poruku da Goran Vesić neće više ništa biti u Beogradu. Rešenje je logično. Šapić.

Ostaje da se vidi šta će biti sa Stefanovićem. Simptomatično je da Vučićevi mediji skoro da ne pominju akciju unutar SNS-a za smenu doktora Nebojše, ostavljajući mogućnost da se on i Vučić, ipak, dogovore o njegovom mirnom povlačenju. Rasplet se očekuje po Vučićevom povratku u zemlju.

U svakom slučaju, biće zanimljiv i bolan za sve one koji su do juče uništavali tuđe živote dokazujući svoju lojalnost, što bi rekao Nikola Selaković, ocu i sinu.

Podeli
Updated: мај 16, 2021 — 9:31 pm

1 Comment

Add a Comment
  1. Nesa bi trebao da izbacuje snimke o vucicevim cevapima i narudzbenice od koga zeli cevapcice.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *