Vučić: Posle ANTIVAKSERA pojavili su se i EKOLOZI!

Samo pominjanje ova dva pokreta dooljno govori o stanju svesti predsednika SNSa.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su se pored „snažnog i organizovanog antivakserskog pokreta“, u Srbiji pojavili i „antirudari i antiputari“.

Komentarišući jučerašnji ekološki protest u Beogradu, Vučić je ocenio da je u Srbiji prisutna pojava „biti protiv bilo čega“.

„Pre deset dana su na pojedinim medijima rekli da nam ne treba treća doza vakcine protiv koronavirusa, a onda su pitali zašto kasnimo sa trećom dozom. Imamo snažan i organizovan antivakserski pokret, a juče smo saznali da imamo i antirudarski pokret, koji bi hteo da se ukinu rudari i termoelektrane pa da nemamo struje. Tako je to kad nemate politiku“, ocenio je Vučić.

Kazao je da su organizatori tog protesta najavljivali „ne znam koliko ljudi“, a da ih najviše u jednom trenutku bilo 4.070.

„To nije mali broj, morate poštovati i 3.000 i 4.000 ljudi i tu temu moramo veoma ozbiljno uzeti u obzir. Bolji standard i veća zaposlenost dovode do pitanja čistog vazduha na koje moramo dati najpametniji odgovor“, kazao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara posle otvaranja fabrike Leoni u Kraljevu.

Komentarišući jedan od zahteva učesnika protesta da se ponište obaveze prema kompaniji Rio Tinto, Vučić je kazao da je „bivša vlast“ omogućila toj kompaniji da „bez dinara“ dobije istražna prava još 2003. godine.

„Za razliku od nekih drugih, kakve ja obaveze imam prema Rio Tintu? Nemam nikakve obaveze ni prema kome. Đilas, Jeremić i Dulić su im dali istražna prava da od 2003. bez dinara uđu u Srbiju“, rekao je Vučić.

Ponovio je da se u narednim mesecima neće dešavati „nikakve nove“ aktivnosti te kompanije u Srbiji.

„Čekamo da nam Rio Tinto pokaže kakve su njihove ideje, pa je moguće da ćemo onda reći da to može imati smisla, ali ni tada nećemo donositi odluke a da ne pitamo narod, a ne biznismene poput Đilasa ili Ćute. To svakako neće biti u mesecima pred nama“, rekao je predsednik Srbije.

Podeli
Updated: септембар 12, 2021 — 1:30 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *