VUČIĆ PREDAO SRBIJJU: 1,5 miliona KINEZA DOLAZI U SRBIJU (VIDEO)

Obojena država

Po planu Aleksandra Vučića za „regulaciju stanovništva“ do 2035. godine Istočna Srbija biće pretvorena u kinesku koloniju. Na potezu od Bora do Negotina naseliće se 1,5 milion Kineza. Vučić je još 2018. najavio naseljavanje 1,2 miliona migranata s Bliskog istoka. U realizaciji projekta, kojim će se zauvek promeniti demografska slika, učestvuju Vlada Republike Srbije, lokalne samouprave, Srpska napredna stranka, državne agencije i mnoge nevladine organizacije. Nikad nijedan okupator nije naneo Srbiji toliku materijalnu štetu i gubitke u ljudstvu kao Vučić i njegov kartel. Otpor pružaju pojedina građanska udruženja u mestima koja su trenutno najugroženija, u Boru, Zrenjaninu… To nije dovoljno, a uskoro neće biti ni bitno, više neće imati šta da se brani.

Varvari su uništili Rimsko carstvo, kako ne bi i Srbiju. Za razliku od Rima, Srbiju će uništiti njeni varvari, koji su stranim imperijama prodali budućnost svoje države i naroda.

Otkad je postavljen na vlast, Aleksandar Vučić rasprodaje Srbiju. Prodao je sve što je mogao: zemlju, vodu, šume, rudnike, fabrike i ljude. Vučić je postao najbogatiji politikant u Evropi, a njegovi kumovi i saradnici su formirali kastu milijardera, sve na štetu porobljenog i poniženog naroda. Na kraju, naprednjački kartel namerava da pljačkaški pohod završi dramatičnom promenom demografske slike, na kojoj neće biti Srba i ostalih starosedelaca. Umesto njih, u Srbiji će živeti Kinezi, Sirijci, Avganistanci, Pakistanci…

Vučić namerava, što je i javno priznao, da u sledećih nekoliko godina u Srbiji naseli 1,2 miliona migranata s Bliskog istoka. To je predstavio kao „spasonosno rešenje za belu kugu i privredu, imaće ko da pravi decu i radi“. Proces je privremeno usporen, pošto je Turska pristala da u kampovima zadrži oko tri miliona izbeglica iz Sirije, Jordana, Iraka i Pakistana. Međutim, posle odlaska Amerikanaca iz Kabula, milioni Avganistanaca će spas od talibana potražiti bekstvom u Evropu, i to „balkanskom rutom“, gde ih čeka sabirni centar u Srbiji.

Vlast Srpske napredne stranke je već pripremila uslove za doček migranata s Bliskog istoka i iz Srednje Azije. U nekoliko gradova još proletos su postavljeni bilbordi s napisima „Dobar komšija u Avganistanu, dobar komšija u Srbiji“, kojima se domicilno stanovništvo priprema za prijem „komšija“. Promenom zakonske regulative privatnim preduzećima je omogućeno smanjenje doprinosa za „novonaseljene“ radnike. Obezbeđena su i finansijska sredstva, od 10.000 do 15.000 evra, koja će dobiti migranti koji se odluče da ostanu i Srbiji i započnu neku samostalnu privrednu delatnost. Napravljen je popis 150.000 domaćinstava, u koja će se privremeno ili trajno useliti „komšije“.

Još ambiciozniji deo Vučićevog projekta „regulacije stanovništva“ predstavlja naseljavanje oko 1,5 milion Kineza na istoku Srbije.

Kineska kolonija se pravi uz granicu s Rumunijom. Na potezu od Bora do Negotina i Zaječara vlast namerava da naseli milion i po Kineza, koji će raditi na eksploataciji rude iz borskog basena.

Kineska rudarska kompanija Ziđin Mining Group u decembru 2018. godine preuzela je Rudarsko-topioničarski basen Bor. Ziđin je postao većinski vlasnik RTB Bor bez ijednog dinara investicija, ali s brojnim ustupcima. Kinezi ne plaćaju struju i porez, ne poštuju srpske zakone i propise o zaštiti životne sredine i radničkim pravima. Kinezi plaćaju samo rudnu rentu, najmanju na svetu, od samo 3,8 odsto. Procenjuje se da je u toj firmi angažovano oko 2.500 hiljade radnika, među kojima je samo 200 njih iz Bora. Ostali radnici su Kinezi, većinom robijaši koji su u Srbiju dovedeni na prinudni rad. Za bezbednost u basenu zaduženi su kineski vojnici, koji postupaju po njihovim zakonima. Kinezi se ponašaju u skladu sa svojim običajima. U Boru i Zrenjaninu love, ubijaju i jedu pse i mačke. Snimak na kome se vidi kako Kinezi kolju i deru mačku nedavno je zgrozio javnost, ali vlast ništa nije preduzela da primeni srpske zakone i spreči takvo divljaštvo.

Republička vlast i lokalna samouprava čini sve moguće ustupke Kinezima. Vlast ignoriše uništavanje eko-sistema, zagađenje vode i vazduha, tortru nad radnicima i meštanima. Umesto da spreči pretvaranje tog dela Srbije u pustinju, vlast Srpske napredne stranke na sve načine podržava širenje kineske kolonije.

– Bio sam u Boru početkom oktobra. Meštani pričaju o agendi da se do 2035. godine na tom području, od Bora do Negotina, naseli preko milion i po Kineza. Lokalna vlast trenutno radi regulaciju stanovništva, tako oni to zovu. Tamo život već staje. Video sam te ljude. Sivi su, izgledaju 20 godina starije nego što jesu – tvrdi dr Dejan Žujović, lider pokreta „Za sve moje ljude“.

Žujović je o tom problemu razgovarao s Dejanom Nikolićem iz udruženja građana „Borani se pitaju“.

– Gradska vlast u Boru je usvojila prostorni plan kojim je predviđeno smanjenje broja stanovnika sa 120.000 na 57.000. Prostornim planom je predviđeno proširenje lokaliteta za eksploataciju rude. Ziđinu je dozvoljeno da kupuje obradivo zemljište i šume, iako to zakon zabranjuje, pošto se ta strana kompanija ne bavi poljoprivredom. Ziđin namerava da otkupi još nekoliko stotina hektara i da dovede još mnogo hiljada Kineza, koji će raditi ovde. Kako postupa kineska firma vidi se na primeru sela Veliki Krivelj.

Kinezi su selo okružili kopovima i jalovištima, zagadili su vodu i zemlju. Sad žele da kupe sve kuće, sva domaćinstva. Ponuda nije zadovoljavajuća, s tim novcem, i kad bi prodali svoja imanja, ljudi ne bi mogli da se negde presele i normalno nastave život. To je otimačina. Gradska opština ne reaguje, ne rešava probleme, čak ne želi ni da ih stavi na dnevni red – kaže Nikolić, koji ističe da je u Boru već dramatično ugroženo zdravlje ljudi, posebno mlade populacije, koja je, prema zvaničnim podacima, izložena opasnosti od oboljenja od karcinoma zbog povećanog prisustva olova, žive i drugih teških metala.

U istom stanju, kao i Veliki Krivelj, nalazi se selo Metovnica u okolini Bora. Kineski rudnik je zatrovao Brestovačku reku, koja se uliva u Crni Timok. Bunari su isušeni, a voda u rezervoarima je toliko zamućena i zagađena da se vidi golim okom. U Brestovačkoj reci više nema života, nema riba i rastinja, sve je uništeno otpadnim vodama iz rudnika. Meštani Metovice i okolnih sela više ne mogu da zalivaju bašte i da napajaju stoku vodom iz mrtve reke. Ne mogu ni da se zaštite od kineskih radnika, sklonih incidentima.

Podeli
Updated: новембар 1, 2021 — 8:52 pm

1 Comment

Add a Comment
  1. Pred nama je tezak izbor : Naselicemo Chinese ili ce nas engLJezi zajedno sa Siptarima oterati sa Balkana .

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *