Vučić: Preterano emotivne reakcije javnosti na upad Albanaca u Kuršumliju

Predsednik SNSa je tokom posete Jablaničkom okrugu u okviru kampanje „Budućnost Srbije“, na pitanje novinara rekao da su reakcije javnosti bile emotivne i preterane na upad Albanaca u sela oko Kuršumlije, istakavši da je u pitanju obična pjačka praznih kuća koja se dešava i u ostalim delovima Srbije. Dodao je da su vojne i policijske snage spremne, i više nego dovoljne za sprečavanje napada na stanovništvo i imovinu.

Predsednik je po običaju loše informisan o stvarnim događajima koji su bitno drugačiji od onoga što je pomenuo. Veća grupa Albanaca koja je zaista izvršila premetačinu tada praznih kuća je bila naoružana automatskim naoružanjem i pucala je na objekte čuvara šumskog gazdinstva za koje su procenili da im predstavlja opasnost. Pored toga ukrali su i traktor u jednom domaćinstvu. Ovaj napad nadilazi dosadašnje u kojima je reč uglavnom o nelegalnoj seči šume i predstavlja stvarnu opasnost po živote i imovinu stanovništva.

Da predednik otvori oči i prestane razmišljati van stranačke kampanje, i sam bi mogao uočiti stvarnu opasnost i prirodu ovog napada.

Podeli
Updated: 28 фебруара, 2019 — 7:34 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *