Vučić: Prošlo je zlatno doba, dolaze teška vremena

Aleksandar Vučić se sastao sa predsednikom Vlade Mađarske Viktorom Orbanom i saveznim kancelarom Republike Austrije Karlom Nehamerom.

„Danas smo imali celodnevni program u realizaciji Viktora Orbana. Zadovoljan sam što smo dugo razgovarali nas trojica, sa kancelarom Austrije. Razgovarali smo o važnim pitanjima i iščekujući narastajući volumen sukoba u Ukrajini verujem da ćemo biti pod još većim pritiskom, ali moramo da radimo“, rekao je Vučić.

„Dogovorili smo se sa Mađarskom i Austrijom da jedni drugima pomažemo po svakom pitanju. Razgovarali smo o bezbroj tema. Ljudi nemaju razloga za brigu danas, ali znam da mnogo teška vremena dolaze. Ključna borba će biti kako da sačuvamo nisku cenu struje“, dodao je Vučić.

„Oni žele da budu posmatrači u Otvorenom Balkanu“, nastavio je.

Vučić je prokomentarisao i trenutnu situaciju u Ukrajini, kao i da li će se sukob uskoro završiti.

„Ključno pitanje je ko će da preživi sledeću zimu. Ja ne mislim da će oni brzo da savladaju i poraze Rusiju, kao što ne verujem da će Rusija tako brzo da savlada Ukrajinu“, rekao je Vučić.

„Noćas sam razmenio poruke sa francuskim predsednikom o tome, videćemo se u Pragu, a verujem i da ću uskoro imati priliku i da se ponovo vidim sa njim. Nadam se da će 2023. ponovo posetiti Srbiju, što je veoma važno za nas“, ističe predsednik Srbije.

„Što se tiče crtanja brkova možete da ih crtate koliko hoćete, ali u udžbenicima će zauvek da ostane ko je Hitlera dočekao cvećem, a ko se protiv njega borio“, komentarisao je Vučić naslovnicu hrvatskog časopisa.

„Ako su pomislili da je vreme da na Srbiju rade ono što su radili mnogim evropskim zemljama moram odmah da im kažem da su pogrešnu zemlju izabrali. To nećemo da dozvolimo ni onima koji su mnogo jači, a mi protiv Ukrajine nikad ništa nismo imali. Nismo priznali cepanje delova Ukrajine, ni rezultate referenduma. Za razliku od onih koji se plaše jer su u stanju da budu arogantni nemam nikakav strah. Naša situacija je čista kao suza. Toliko smo čisti da niko nema šta da nam kaže. Oni ne mogu da poistovete NATO, SAD koji ih brane sa onima koji su izvršili invaziju na njihovu zemlju. Jedino što nikada ne možete to je da obrišete činjenice. Sa kojim dokumentom je izvršena agresija na Srbiju?“, dodaje Vučić.

Podeli
Updated: октобар 5, 2022 — 6:40 am

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *