Vučić šakom i kapom, a za Notr Dam prikupljeno PREVIŠE NOVCA!

Od kada je pre deset dana izgoreo deo katedrale Notr Dam, širom sveta stigle su donacije za obnovu. Do sada je prikupljeno oko 750 miliona evra. Stručnjaci, međutim, navode da je potrebno oko 600 miliona. Stižu i brojne kritike da je novac mogao da se utroši i na drugim mestima, prenosi BBC.

Ljudi širom sveta, vlade, milijarderi prikupili su najmanje 750 miliona evra za obnovu francuske katedrale koja je stradala u požaru 15. aprila.

Francuski ekonomisti u oblasti građevine još ranije su sugerisali da bi donacije mogle daleko da premaše cenu obnove.

Loading...

Zvanična procena troškova tek treba da bude saopštena, prenosi BBC.

Da podsetimo na odluku ministra finansija republike Srbije.

– Odluka Vlade Srbije da milion evra izdvoji za obnovu crkve Notr Dam u Parizu je primer državne politike, veliki simbol naših promena, kao i našeg prijateljstva, rekao je ministar finansija Siniša Mali.

Mali je za TV Prva rekao da je osnov za takvu odluku prijateljstvo sa Francuskom i državna politika. „Kada je neko u nevolji pokazujete vašu ozbiljnost, koliko ste ozbiljni kao država, tako što makar i simboličnu pomoć usmerite prema njemu, i da bismo mogli da pokažemo našu ozbiljnost moraćemo da odbijamo od penzija jer drugačije ne možemo da obezbedimo taj novac iz budžeta, rekao je Mali i dodao da je Francuska naš prijatelj. „Prijatelj se u nevolji poznaje„, rekao je on i najavio da se dolazak francuskog predsednika Emanuela Makrona očekuje u junu. Podsetimo, Vlada Srbije uputila je juče Republici Francuskoj finansijsku pomoć u iznosu od milion evra za obnovu katedrale Notr Dam u Parizu. Ova katedrala je teško oštećena u požaru u noći 15. aprila ove godine.

Podeli
Updated: 26 априла, 2019 — 6:10 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.