Vučić sam sebi organizovao miting podrške zbog KARIKATURE I NASLOVNE STRANE NINa

Portal Južne vesti javio je da se u Nišu kod Pozorišta okupio veliki broj članova i simpatizera Srpske napredne stranke u znak protesta protiv fotografije nedeljnika „NiN“, koja je povučena sa naslovne strane, i karikature Predraga Koraksića koja je objavljena u dnevnom listu Danas.

Iako su izvori iz stranke novinarima Južnih vesti rekli još u petak da organizuju ovaj skup na kome se mahalo parolama sa odštampanom metom i natpisom „stop“, poverenik niškog SNS negira da imaju bilo kakve veze sa protestom.Na platou ispred niškog Narodnog pozorišta, oko 11 sati počeo je da pristiže veliki broj pristalica predsednika Srbije i funkcionera vladajuće Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića.

Povod za to bila je povučena naslovnica NIN-a, na kojoj je priča o malverzacijama oca ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića u firmi Krušik bila ilustrovana „kropovanom“ fotografijom Tanjuga, na kojoj je Vučić ispred snajpera.

Povod je i karikatura objavljena u dnevnom listu Danas, na kojoj je prikazan predsednik Srbije, kako se sa metom odštampanom na grudima, namešta ispred cevi puške.Devojka koja se stiskala u masi ispred zgrade Pozorišta kaže da je tu jer je nedopustivo da neko „snajperom preti predsedniku“.

Loading...

Na novinarsko pitanje da li je protestovala i kada je u Informeru objavljena fotomontaža na kojoj je Vučiću „nataknuta“ omča oko vrata, rekla je da nije.Ipak, kako kaže – osuđuje i ovaj potez pro-režimskog medija.Starija gospođa dodaje, da je na ulici, zbog loše opozicije.“Šta im ovo znači? Ja sam ovde zbog naslovnice NIN-a i karikature u Danasu, ali i zbog svega drugoga. Ovo nije način da dođu na vlast.

Šta imaju oni da ponude“, kaže ova građanka.Dodaje i da na skup nije došla preko stranke, već joj je za njega rekla prijateljica.Masa je, praćena policijom na zemlji i dronovima u vazduhu, od Sinđelićevog trga krenula do zgrade niške Skupštine, a zatim i do tržnog centra „Kalča“, gde su završili rutu uz raširene banere „Stop krvavom scenariju“ i „Đilase, ne ubijaj Srbiju“, podignute su bile parole „stop“ i mete, a čuo se i poneki povik „Živeo Vučić“.

U masi je bio i jedan broj javnih funkcionera – zamenik gradonačelnika Niša Miloš Banđur, načelnica Nišavskog upravnog okruga Dragana Sotirovski, Nenad Stanković iz Direkcije za javni prevoz, gradski većnik Bratislav Vučković, kao i predsednik Opštine Meijana Nebojša Kocić, prenose Južne vesti.

Na mitingu nije bilo stranačkih obeležja, ali su ga predvodili stranački funkcioneri. Masa je išla i radila ono što su „dirigovali“ glavni akteri niškog ogranka partije – među njima i sekretar Gradskog odbora Aleksandra Božanić, kao i šef internet tima Ivan Jovanović, navodi ovaj portal.

Izvori Južnih vesti iz stranke, novinarima su još u prošli petak rekli da je akcija upravo „orkestrirana“ iz srpske prestonice.

Mnogi od njih smatraju i da je protest besmislen.

„Stvarno ne znam što radimo ovo. Valjda je bitno da pokažemo masovnost. U subotu smo zvali članove od 10 ujutru do 7 uveče“, kaže jedan od izvora Južnih vesti.Međutim, poverenik niškog SNS Zvezdan Milovanović tvrdi da stranka ne stoji iza mitinga.

„Nije tačno (da je SNS organizovao). Ima grupa neka na Fejsbuku, tu je organizator“, podvukao je Milovanović.

Izvor. Južne vesti

Podeli
Updated: 1 децембра, 2019 — 6:26 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.