Vučić: SAMO MENI JE TRAMP poklonio ključeve Bele kuće da ULAZIM KAD GOD HOĆU(VIDEO)

Da imamo iole normalnog predsednika ova vest bi bila šokantna, ali stvari ne stoje tako.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da tačke 10 sporazuma sa Prištinom nema, a samim tim ni međusobnog priznanja i da ljudi mogu da odahnu.

Nakon potpisivanja sporazuma Vučić je opisao kako je izgledao sastanak sa Donaldom Trampom, te je tom prilikom rekao da mu je poklonio olovku kojom je potpisan sporazum, ali i ključeve Bele kuće.

Vučić je, nakon potpisivanja sporazuma u Beloj kući, rekao da su Albanci bili protiv tri stvari, ali da su bili spremni od svega da odustanu ukoliko ostane sporna tačka 10.

– Uspeli smo da izbacimo tačke deset. Hoti je rekao da iako je imao primedbe na Gazivode i Mini šengen, ali da nas sve pristaje ako ostane tačka 10 – precizirao je Vučić i dodao:

– Ključna stvar za nas, protiv koje su Albanci bili, jeste što su se obavezazali mini Šengen. Imaćemo jedinstveno tržište, imaćemo slodobniji protok ljudi, usluga, nema više jedonostranih poteza! Naša ekonomija izgubila pola milijarde evra zbog taksa. Veoma srećan što smo to izgurali, to je sad njihova obaveza – dodao je Vučić.

– Potpisali smo bilateralni sporazum sa SAD, ovo nije trilateralni sporazum. Treća strana nije priznata kao subjekt međunarodnog prava što je za nas bilo veoma važno – rekao je Vučić novinarima.

Vučić je preneo da je, nakon potpisivanja sporazuma u Beloj kući, delegacija Srbije imala dug bilateralan susret sa predsednikom SAD Donaldom Trampom.

– Od izuzetnog je značaja potpisati bilateralni sporazum sa SAD i zahvalan sam Trampu, a posebno hvala što je napravio dug bilateralni susret sa delegacijom Srbije. Ja sam proveo više od 15 minuta u Ovalnom kabinetu sam sa Trampom i njegovim saradnicima. Dobio sam na poklon olovku od Donalda Trampa, samo on ovom olovkom potpisuje i menu ju je dao i dao mi je ključeve Bele kuće. Rekao mi je „Ovo ti je da uvek možeš da uđeš u Belu kuću“ – rekao je Vučić.

Dodao je da su razgovarali o mnogim temama, od odnosa Srbije i SAD, do svih izbornih kampanja.

Vučić je preneo da je Tramp iskazao želju da dođe u Srbiju, te da je on ponovio poziv američkom predsednikom da poseti našu zemlju, što bi, podseća, bio prvi put posle dolaska Džimija Kartera.

Podeli
Updated: септембар 5, 2020 — 7:13 am

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *