Vučić se pere od ubistva poštenog policajca koji je radio na slučaju Belivuk

Da je Aleksandar Vučić sklon da sve što se dešava u državi pretvori u svoju korist, i pri tome predstavlja se kao neko ko je zbog „prejake reči“ na udaru zluradih, dokaz je i tobožnja žalost za pokojnim inspektorom Dejanom Jovićem! Šef države nagrađivanog policajca spominje kao profesionalca koji je hapsio Veljka Belivuka zbog ubistva Vlastimira Miloševića, a Vučićevi podanici iz tadašnjeg vrha policije oterali su ga u smrt, nakon što su ga hapsili i degradirali. Licemerje za performans na „Pinku“ je najmanje blaga reč!

Naprednjački predsednik spomenuo je pokojnog Jovića, ali ne i imena ljudi koji su hteli da ga se reše zbog želje da slučaj ubistva na šinama uradi po zakonu i da se krivci nađu u zatvoru, pa se sam našao na udaru vladujuće garniture u MUP-u, o čemu je Direktno.rs ranije pisao.

Ako neko ima kratko pamćenje, policijom su tada rukovodili ministar Nebojša Stefanović i državna sekretarka Dijana Hrkalović.Nagrađivani policijski inspektor umro od koroneOteran u smrt, a sad mu zloupotrebljavaju ime u ratu sa DijanomInspektor Dejan Jović dobio mural

Kako je Vučić rekao, policajac Dejan Jović je imao problem i prošao je pakao zato što je učestvovao u hapšenju Belivuka kada je pronađen njegov DNK nakon ubistva Miloševića. Dodajmo da je „Blic“ više puta pisao o Joviću kao prljavom policajcu, a „Srpski telegraf“ da je doušnik škaljarskog klana, što Vučiću tada nije smetalo i sad ga se setio.

– Pošto je učestvovao u hapšenju, Jović je morao da bude odmetlan iz policije. Krenuli su da mu prave haos i svi naši unutrašnji problemi počinju tada. Tužilac traži veštačenje telefona, ali iz policije je opstruirana istraga. Istovremeno se dešavaju čudne stvari sa DNK dokazima. Ja tada izlazim javno i govorim kako mi je čudno da se pronašlo više pomešanih tragova. U to vreme počinje i moje prisluškivanje – rekao je Vučić sinoć na Pinku.

Pokojni Jović rukovodio je i istragom za upad u klub „Komitet“ 6. oktobra 2018. godine kada je grupa vandala razlupala ceo lokal. Oba pomenuta slučaja, direktno ili indirektno, dovođena su u vezu sa Veljkom Belivukom. U slučaju likvidacije Vlastimira Miloševića, Belivuk je bio jedan od optuženih, ali je posle sudskog postupka oslobođen i to pravosnažno. U slučaju poznatom kao i „Beton hala“, svi okrivljeni za vandalski upad u „Komitet“, kako su tada pisali beogradski mediji, bili su pod Belivukovom kontrolom.

I šta se ubrzo desilo? Inspektor je uhapšen zbog sumnje da je trgovao uticajem, degradiran je profesionalno i na kraju je oslobođen pravosnažno za ona dela koja su mu „pakovali“ Belivukovi zaštitnici i Vučićevi saradnici, ali ga je borba koštala zdravlja, pa je u julu 2020. u 49-oj godini preminuo od posledica koronavirusa.  

Dejan Jović u pritvoru je bio više od mesec dana, a navodi o saradnji sa „škaljarcima“, sem u tabloidima, nisu bili ni pomenuti u optužnici koja je kasnije podignuta protiv njega. Branio se sa slobode, a na suđenju je tvrdio da „postoji određena pozadina“, koju u tom trenutku nije želeo da otkrije. Sud je utvrdio da tužilaštvo nije dokazalo da je Jović posredovao da se ne izvrši službena radnja koja je morala da bude izvršena, i u potpunosti prihvatio njegovu odbranu.

Oslobođen je krivice na sudu, ali nije vraćen na mesto zamenika načelnika, na poziciju na kojoj je bio u momentu hapšenja, već je prebačen na niže radno mesto, u drugo odeljenje.

Niže radno mesto nije jedina cena koju je platio samo zato što je predano radio svoj posao. Hapšenje, pritvor, optužnica suđenje, stres koji je preživljavao duže od godinu dana od momenta privođenja do oslobađajuće presude koštali su ga zdravlja. Kasnije i života. Nakon svega, umrla je i njegova majka.

Podeli
Updated: јул 25, 2021 — 1:45 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *