Vučić se uplašio i povukao zakon kojim banke pljačkaju narod

Suočen sa opravdanim besom građana zbog namere da donese autentično tumačenje tri zakona kojim bi 200.000 građana, koji traže povraćaj svog nezakonito oduzetog novca, izgubilo sporove sa bankama, Aleksandar Vučić je naredio šefu poslaničke grupe SNS u Skupštini Srbije Aleksandru Martinoviću da se povuku iz procedure autentična tumačenja zakona o zaštiti potrošača, korisnicima finansijskih usluga i obligacionim odnosima.

Naprednjaci su znali da im vreba opasnost od naroda, ali su ipak pokušali – kao na pijaci APP (ako prođe, prođe). Prethodno se na Fejsbuku oglasila i naprednjačka perjanica advokat Vladimir Đukanović.

– Razgovarao sam sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i on se složio da ovim putem zamolim kolege narodne poslanike koji su podneli zahteve za autentičnim tumačenjem članova Zakona o zaštiti potrošača, Zakona o obligacionim odnosima i Zakona o zaštiti korisnika finansijskih usluga da te zahteve povuku iz procedure. Kao odgovorni ljudi dužni smo najpre da mislimo o interesima građana, jer oni su najbitniji. Zato apelujem na kolege da povuku zahteve iz procedure – napisao je Đukanović na društvenim mrežama.

Dakle, kao i sve što radi, Aleksandar Vučić najpre pusti probni balon da opipa raspoloženje javnog mnjenja, pa se prema tome i odredi.

Najpre je pustio svoje „ekonomske ubice“ da zaplaše građane, a sad će da izigrava heroja i spasioca.

No, ne treba imati iluzije, jer je ipak predizborna godina u pitanju, zato je sve ovo samo odgođeno na neodređeno vreme, dok se ne steknu bolji uslovi da se pripomogne krupni biznis koji je Vučića i doveo na vlast da bi postao njegov eksponent.

Vučić ne sme da rizikuje tih, minimum, 200.000 glasova dok ga čekaju predsednički, beogradski, a verovatno i parlamentarni izbori, na proleće iduće godine.

No, kao što se kaže u narodu, ne pada sneg da prekrije breg, već da svaka zverka ostavi trag, a ovim tragom je Vučić potvrdio za čije interese rade on i njegova stranka. Nekima uvrede, pretnje pesnicama, laži, drugima sendvič, a njegovim tajkunima milioni evra.

Podeli
Updated: јул 4, 2021 — 11:36 am

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *