Vučić skinuo masku: Sa Putinom se više ne čujem, oni su nam uveli sankcije

Aleksandar Vučić je gostujući na Javnom diktatorskog servisu praktično nagovestio poteze svoje buduće kapitulacije kada je reč o Kosovu i Metohiji, ali i sankcijama Rusiji.

Ono što je Miroslav Parović još pre mesec dana otkrio  sada se polako ostvaruje. Vučić lobira kod Amerikanaca sledeći scenario: do proleća će potpisati sporazum sa Prištinom po kojem neće priznati tzv. Kosovo, ali po kojem Srbija neće sprečavati šiptarske teroriste da postanu deo međunarodnih organizacija.

U sporazumu će se navesti da će se o statusu Kosova u UN odlučivati naknadno (Rusi to i onako sada ne bi dozvolili). S druge strane, Priština bi odmah dobila članstvo u OEBS-u, Unesku, Interpolu, pa čak i u NATO paktu! Očekuje se da bi ovaj sporazum pogurao i ostale zemlje EU da preispitaju svoju odluku o priznanju tzv. Kosova.

Vučić bi tako mogao da se busa u grudi kako nije priznao Kosovo i da Šiptari nemaju stolicu u UN. U zamenu za novi blagoslov Amerike, Vučić će im isporučiti kompletan elektroenergetski sistem Srbije, a to znači i EPS i NIS.

Na taj način će potpuno odseći Srbiju od nastupajućeg ruskog „energetskog lanca života“, koji će nastupiti posle trijumfa Moskve na istočnom frontu.

Dakle, u zamenu za dozvolu za novo silovanje Srbije, Vučić je obećao potpuno odvajanje Srbije od Rusije i ruskog uticaja što će na proleće posle, potpisivanja sporazuma, imati za rezultat i uvođenje sankcija Moskvi.

Evo šta je večeras govorio:

„Mala nada mi je što Amerikanci suštinski bolje razumeju situaciju nego neki u Evropi“.

„Iznenadio sam se kada me je predsednik Luksemburga pitao ‘Zašto ne uvodiš sankcije’, sve sam mu rekao, da nemamo obavezu prema Rusiji koja nam je uvela sankcije, prodavala oružje Hrvatskoj, podržavala samostalnost Crne Gore. Nije sve crno-belo, 2015. nas je Rusija podržala u Savetu bezbednosti“.

„Nisam se dugo čuo sa Putinom.“ – drugim rečima nema nameru da zatraži pomoć Rusije oko KiM, a kuva žabu i za uvođenje sankcija.

„Članstvo u UN tzv. Kosova ne dolazi u obzir i priznanje tzv. Kosova, a o svemu ostalom možemo da razgovaramo.“ – drugim rečima, lobiraće kod Amerike da potpiše članstvo Kosova u svim ostalim međunarodnim organizacijama i daće globalnoj dubokoj državi EPS i NIS.

Podeli
Updated: децембар 17, 2022 — 4:29 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *