VUČIĆ: Slagao sam da će plata biti 500 evra!

Aleksandar Vučić rekao je da je 2014. do 2018. godine urađeno oko 445,9 kilometara puteva u Srbiji.

Vučić je kazao da će kompletnu Ibarsku magistralu zameniti autoput i kojim će se do kraja 2021. godine iči do Požege.

On je kazao da će se autoputem ići za deset dana i od Niša do Severne Makedonije, a u avgustu i do Bugarske, kao i da na leto počinje gradnja Moravskog koridora.

Vučić je rekao da su Srbiju uspeli da transformišu i da je po podacima MMF-a i Svetske banke 44 odsto uvećan BDP po glavi stanovnika.

Loading...

On je rekao da je neophodno povesti računa o više javnih investicija te da brine o javnim nabavkama, ubrzanju trgovine.

Govoreći o poreskoj reformi, on je kazao da će krenuti u smanjenje poreskog opterećenja i da veruje da će to biti dovoljan impuls.

„Krenućemo u razvoj i podsticanje preduzetničkog duha, da podstaknemo preduzetničko razmišljanje“, rekao je Vučić i dodao da Srbija ima najniži PDV u regionu, pored Bugarske.

Vučić je rekao da je Srbija prvi put pretekla Bosnu i Hercegovinu u prosečnoj plati, kao i da će pokušati da opet podignu nimimalnu zaradu i da ona ne bude ispod 30.000 dinara.

„Ja sam kriv, ja sam rekao da će biti 500 evra, ja se izvinjavam ljudima, ali idemo u dobrom smeru i biće svakako“, rekao je Vučić i dodao da je prosečna zarada danas 460 evra.

On je kazao da će biti i povećanja plata, ali da još uvek ne može da kaže koliko, ali da je neophodno povećanje da bi sačuvali ljude u Srbiji.

Izvor: Rikošet

Podeli
Updated: 6 јула, 2019 — 10:22 am

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.