VUČIĆ SPISKAO MILIONE EVRA: Kampanja “Budućnost Srbije” ojadila građane!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u subotu je završio kampanju, koja pak, nije bila predizborna. Troškove kampanje marketinški stručnjaci mere u milionima evra.
Međutim, javnosti nije saopšteno ko će te troškove snositi. Najverovatnije će, kažu, to biti građani Srbije.

Koliko je koštala Budućnost Srbije? Predsednik Srpske napredne stranke i svih građana, kog deo javnosti često optužuje da pravi izlete iz svojih ustavnih ovlašćenja, završio je promotivnu ekskurziju u sklopu koje je posetio više regiona širom zemlje. To je, tvrdi Vučić, njegov posao.

Dok je obilazio fabrike, ručao pasulj u radničkim menzama i ocenjivao kvalitet proizvedenog drveta, kamere su ga pratile u stopu, kao i hiljade građana koji su stotinama autobusa organizovano dovoženi da slušaju predsednikove govore.

Iako turneja na papiru nije predizborna, čoveku koji je za različite stranke vodio osam predizbornih kampanja liči upravo na pripremu za izlazak na birališta. Problem je u tome što sumnja da je predsednik finansira iz džepova svih građana.

Loading...

“Po mojoj proceni – ja sam sagledavao koji su sve elementi – od organizacije, preko bine, zakupa svih rasvetnih tela i ozvučenja i ostalog, ja mislim da ispod milion i po evra to ne može da košta, u startu. Što se tiče ostalih troškova, tu je prevoz statista koji idu iz jednog mesta u drugo, zatim angažman ljudi koji su zaposleni po javnim službama – sve to košta poreske obveznike. To plaćamo mi iz svog džepa”, rekao je za N1 Igor Avžner, marketinški stručnjak.

Poreskim obveznicima nije saopšteno da li plaćaju Vučićeve aktivnosti. Predsedniku države zakon zabranjuje da koristi novac u svrhe stranačke promocije, a u budžetu kojim raspolaže ne postoji stavka koja bi te troškove opravdala.

Izvor: N1

Podeli
Updated: 11 марта, 2019 — 10:14 pm

1 Comment

Add a Comment
  1. Da li ko beleži i sabira vrednost pojedinačnih obećanja predsednika SNS na putu u budućnost Srbije? a koliko li će to da izađe? Podseća na Palmu ali sa znatno većim iznosima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.