Vučić: Spremamo se za rekordan rast BDPa od 7%!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predstavnicima Svetske banke sa kojima je razgovarao o novoj strategiji rasta za Srbiju.

Vučić je najavio da će Srbija u potpunosti sprovesti sve neophodne reforme u najkraćem mogućem roku, od poreske administracije do rudarskog i energetskog sektora, kako bi bio obezbeđen rast BDP od sedam odsto.

On je ukazao na to da Srbija nema problema sa finansijama, ali da mora da ostvari veći rast BDP kako bi životni standard građana bio poboljšan, navodi se u saopštenju Pres službe predsednika Srbije.

Predstavnici Svetske banke su izrazili zadovoljstvo svim rezultatima koje je Srbija postigla, što se prvenstveno odnosi na suficit u budžetu, kao i na opadajući nivo javnog duga, stabilan rast investicija i smanjenje nezaposlenosti.

Loading...

„Zahvaljujući sprovedenim reformama, Srbija danas ima potencijal za brz i dinamičan rast po stopi od sedam odsto godišnje“, zaključio je potpredsednik Svetske banke Siril Miler, koji je predvodio delegaciju ove međunarodne institucije.

Podeli
Updated: 7 маја, 2019 — 8:08 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.