Vučić: Srbija će 2020u završiti sa ZLATNOM MEDALJOM ZA EKONOMIJU (VIDEO)

Predsednik SNSa  Aleksandar Vučić izjavio je  da će MMF uskoro zvanično objaviti da će rast privredne aktivnosti Srbije u ovoj „korona“ godini biti svega minus 1,5 odsto, što će našu zemlju, kako ističe, staviti na prvo mesto po rastu u Evropi

Vučić je to preneo posle sastanka sa šefom delegacije MMF-a Janom Kejsom Martejnom.

„Oni su poboljšali prognozu, prvobitno su rekli da neće biti minus 3, nego minus 2,5. A, zvanična procena, koju će potvrditi za dva dana, je da će biti minus 1,5. A, mi ćemo da radimo da bude još niži“, rekao je Vučić za RTS.

Vučić je istakao da je takva prognoza MMF-a usledila jer su videli naše performanse i sve što je urađeno u trećem kvartalu ove godine, u periodu za koji je naša procena bila da ćemo imati minimalan, ali pozitivan rast BDP-a, iako smo bili užasno pogođeni koronom.

„Bili smo drugi iza Litvanije, ali, po ovoj novoj proceni Srbija će biti najbolja u Evropi. Naša zemlja će 2020. završiti kao zemlja sa zlatnom medaljom“, naglasio je Vučić u izjavi za RTS.

Istakao je da MMF kaže da ćemo imati najmanje pad ili minimalan pad u odnosu na druge zemlje.

„Želim da čestitam građanima Srbije. Mi se time ne zadovoljavamo, jer hoćemo da imamo i pozitivan rast“, naglasio je Vučić.

Predsednik je čestitao zlatnu medalju narodu u raspoloženju kao da živimo u Švedskoj, a ne u Srbiji i da veoma dobro osetimo kolike su plate i kakav je standard. Vlastodršci su potpuno izgubili dodir sa običnim ljudima i sa samom stvarnošću.

Podeli
Updated: октобар 28, 2020 — 7:17 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *