VUČIĆ: Srbija će naseliti maloletne migrante iz Grčke (VIDEO)

Predsednik Srbije Aleksandar Srbije je nakon razgovora sa grčkim premijerom Kirijakosom Micotakisom predstavio šest tačaka saradnje i rekao da će Srbija preuzeti određeni broj maloletnih migranata koji su trenutno smešteni u grčkim prihvatilištima.
On je izjavio i da Srbija pomaže Grčkoj i to oko problema sa migrantima, koje je Vučić nazvao „izbeglicama“.


– Mi smo prihvatili poziv Grčke, pomažemo i njima tako što ćemo jedan deo izbegle dece preuzeti na sebe. Mi to ne radimo jer se nadamo da će to Evropa ceniti, već zato što mislimo da ćemo pomoći deci tako. Neki će to da cene, neki neće, ali to je pitanje za njih – rekao je Vučić.


On je rekao i da Srbija podržava Grčku u njenim nastojanjima da povrati svoje istorijske artefakte, ukradene sa Partenona i druge.
– Srbija u svim svetskim institucijama podržava zahtev Grčke za povratak njenih kulturnih dobara i aretfakata. U tome ćete imati uvek glas Srbije, ne samo tajno, već o tome govorim javno i na svakom mestu – izjavio je Vučić i zaključio rečima da Srbija i Grčka jedna drugoj čuvaju leđa.
„Dočekaću te, Aleksandre, u svom rodnom kraju“
Grčki premijer Kirijakos Micotakis rekao je da su Srbija i Grčka potvrdile dobre odnose i da su potpisani važni sporazumi o saradnji između dve zemlje.


– Deklaracija predviđa strešku saradnju koja je trebalo da bude potpisana još pre mnogo godina. To je okvir koji unapređuje i obogaćuje sve nivoe zajedničkog sprskog i grčkog puta i odnosi se na odbranu, ekonomiju, bezbednost, kuluturu, turizma, sport i obrazovanje…- istakao je Micotakis.
Kaže da je tu Deklaraciju Srbija i Grčka trebalo da potpišu još pre mnogo godina, kao i da je sa Vučićem danas razgovarao o prioritetnim oblastima – energetici i infrastrukturi.

Loading...


– Imamo snažno poslovno prisustvo u vašoj zemlji. Želim da vam javno čestitam na razvoju ekonomije u vašoj zemlji – rekao je Micotakis, na zajedničkoj pres konferenciji sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučić koji boravi u poseti Atini.


Micotakis je rekao i da da Grčka pruža podršku Srbiji na svakom koraku, a što se tiče Kosova njen stav ostaje nepromenjen. Najavio je i da će Srbija dobiti novi konzulat.


– Srbija na leto dobiti konzulat na Kritu. Aleksandre, dočekaću te na leto u svom rodnom kraju – rekao je Micotakis i dodao da je za Srbe Grčka prirodna destinacija.


„Srbija će primiti određen broj maloletnih migranata“
On je dalje rekao da je zahvalan na saradnji sa Srbijom i istakao dobre odnose dve države, a zatim naveo i da je Vučić rekao da je Srbija spremna da pomogne Grčkoj oko problema sa izbeglicama.


– Razgovarali smo sa predsednikom Srbije i on je rekao da je Srbija spremna da primi određeni broj dece izbeglica na čemu smo mu veoma zahvalni. To je bila njegova inicijativa koja je pozdravljena kao izraz praktične podrške ne prema Grčkoj već prema toj deci u tragičnoj situciji.

To je vrlo značajno da jedna zemlja koja je kandidat za prijem u EU hrabro preuzima svoje moralne odgovornosti u u ovom teškom problemu – rekao je Micotakis.

Podeli
Updated: 12 децембра, 2019 — 6:07 pm

7 Comments

Add a Comment
 1. Najzad ćemo i mi Srbi dobiti status nacionalne manjine u rođenoj zemlji, dokle smo dogurali, živa propast !

 2. Licno cu pomoci koliko mogu
  Makar na podu spavao Oni ce u krevetu spavati.
  Ne zbog tebe vec zbog the dece.

  1. Ne mogu da verujem! Moja deca su morala da odu zbog ovog sjajnog „ekonomskog napredka“.Baš je tragikomično da grci čestiaju i vide napredak tamo gde ga nema ni za lek a koji su u dugovima aš po gušu! No , kako se kaže „ruka ruku mije“ Katastrofa!

 3. Koja deca?! Sve punoletni mamlazi kao i ovde u Švedskoj, kažu sama deca dolaze a deca imaju brkove? ta navodna deca siluju, ubijaju itd… Napadaju starije, ne smeš izaći iz kuće. Ja sam mislila bar u Srbiji da neće dozvoliti da se oni nasele.

 4. Budu li me napali ili dobacivali u rodnom gradu ili selu tamo gde sam se rodio i odrastao,gotovi su 😉 a ne daj boze u kucu da mi dodju zivi nece izaci ;))))

 5. Toliko o tome da treba da postoji vladavina prava. Hajde sto u svojoj istoriji ne donese donese uredbu kojom se oslobadja komadant ratnog broda sto je vratio brod u luku i nije hteo da bombarduje Srbiju. Kad to uradi retrogradno i nadoknadi zatvorsku kaznu svojim boravkom u zatvoru tada mozemo pomoci njegovoj politici da se resi svojih problema. Ovako neka pecaju ribu u Grckoj i tako prezivljavaju jer ovde dosta ljudi gladuje i otimaju im se deca jer nemaju sa cime da ih prehrane Aleksandre.

 6. a nosi se i ti i tvoji migranti s ove zemje!!idiot najveci mi gladujemo a vi bi pomogli ovim pacovima da nas unistavaju jos vise…..nenormalna srbija!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.