Vučić: Srbija je ekonomski najuspešnija zemlja u regionu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Srbija po većini ekonomskih pokazatelja najuspešenija zemlja u regionu.

On je na pitanje novinara kako komentariše ocenu profesorke Ekonomskog fakuleteta u Beogradu Danice Popović da je Srbija na začelju regiona po ekonomskim rezultatima, kazao da „nije lako boriti se sa činjenicama“.

„Činjenica je da je prosečna plata u Srbiji 462 evra, a ne 422 evra, kako ona tvrdi“, rekao je Vučić.

Naveo je da u regionu samo Crna Gora ima veće prosečne zarade, ali da je u toj državi veća nezaposlenost i iznosi 20 odsto, kao i javni dug koji je 74 odsto BDP-a i u porastu je dok je u Srbiji u opadanju i sada iznosi 50 odsto BDP-a.

Loading...

„U Srbiji su strane direktne investicije prošle godine bile 3,5 milijardi evra, dok su sve zemlje u regionu privukle 1,9 milijardi evra“, kazao je Vučić.

Dodao je da je u Srbiji najveća i stopa privrednog rasta.

„Srbija ozbiljno napreduje ekonomski. To potvrđuju i Svetska banka i Međunarodni monetarni fond“, rekao je Vučić i istakao da je on otvorio više od 100 fabrika u kojima rade na desetine hiljada radnika.

Kako je najavio, penzionerima će ove godine biti veća primanja, ali je dodao da ne zna koliko.

Vučić je rekao da kritičarima ne želi da odgovara uvredama i naveo da profesorka Danica Popović „progoni studenta zato što joj se suprostavio na njenom predavanju“.

Podeli
Updated: 10 априла, 2019 — 3:43 pm

2 Comments

Add a Comment
  1. Pozdrav za sjajnu Prof. Danicu. Izuzetno posvećena i kompetentna osoba. Ovaj se usuđuje da o ekonomiji pokuša da diskredituje nju?! Naravno, kad može da porađa, leči, daje predloge za izgradnju i sve što mu padne na pamet, što ne bi mogao sa ekonomskim stručnjakom da ulazi u priču o makroekonomiji. Njemu se može sve.

  2. Будући.маршал.јбг.сами смо криви“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.