Vučić: Srbija je posle Irske broj jedan u Evropi

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je danas da je Srbija broj jedan u Evropi po stopi rasta u prošloj godini, ukoliko se izuzme Irska.

Naša zemlja je zabeležila pad manji od jedan odsto, dok su pojedine zemlje u regionu beležile pad BDP i veći od 10 procenata.

Predsednik je podsetimo, prethodno izrazio nezadovoljstvo radom pojedinih ministara kad je reč o angažovanosti na rastu bruto domaćeg proizvoda (BDP). Rekao je da će zamoliti premijerku Anu Brnabić da im ukaže na njegovo nezadovoljstvo.

„Nisu umeli da potroše svoje pare u januaru, a tražili su ih u budžetu pre samo mesec i po dana“, rekao je Vučić , ne želeći da kaže koji su to ministri, i dodajući da je to posao premijerke.

Tada je naglasio i da moramo ostvariti rast, jer „ne možemo da uložimo dve milijarde ako nemamo četiri ili pet odsto rasta BDP-a ove godine“, kao i da ne možemo da dozvolimo da nam naraste javni dug.

Po tom pitanju sam malo ljut i verujem da će razumeti ovu poruku. To ne radim zato što želim nekog da kritikujem već zato što znam koliko je to važno za našu zemlju. Da bismo mogli da nabavimo sve lekove i vakcine, da gradimo bolnice, povećamo plate i penzije“m zaključio je Vučić.

Podeli
Updated: фебруар 7, 2021 — 11:09 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *