Vučić: Srbija u svojoj istoriji ni za vreme Tita nije imala manju stopu nezaposlenosti

U ponedeljak očekujem da ta stopa nezaposlenosti padne ispod 7,5 posto za drugi kvartal

Predsednik SNSa Aleksandar Vučić gost je jutarnjeg programa „Novo jutro“ na TV Pink, gde je najavio da će u ponedeljak biti objavljena najniža stopa nezaposlenosti od 7,5 odsto, što je istorijski rezultat.

– Privrednici su danas bili zadovoljni, evo daću vam sad dve ekskluzivne vesti dobre vesti, ali je  moj posao da stvari spuštamo na zemlju i da budemo racionalni i objektivni. Kako da ne budete zadovoljni, dobili ste tri minimalne zarade, dobili ste u celini vas milion i 54 hiljada radnika. Posle toga ste dobili dva puta po 60 odsto minimalne zarade. Pa koja je to zemlja dala? Pa nijedna. Od svih mnogo bogatijih od Srbije – rekao je Vučić.

Vučić je dodao da neće da priča o podrci stanovništvu od 100 evra svakom punoletnom građaninu, da neće da govori o kreditima kroz fond za razvoj, da neće da priča o garantnoj šemi preko poslovnih banaka, „gde već imamo datih milijardu i 300 miliona evra“.

Vučić je rekao da nikada manje nezaposlenih u Srbiji nismo imali u istoriji Republike Srbije, pa ni u vreme SFRJ.

– Prvi put će Srbija biti iznad evropskog proseka u nivou najsnažnijih evropskih zemalja po stopama nezaposlennosti. U ponedeljak očekujem da ta stopa nezaposlenosti padne ispod 7,5 posto za drugi kvartal – rekao je Vućić.

Podeli
Updated: новембар 7, 2020 — 2:14 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *