VUČIĆ: Srbija ulazi u EU do 2026. Godine – Do tada ću rešiti Kosovo!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas se nalazi u poseti Briselu gde se sastaje sa visokim predstavnicima Evropske Unije.

On se obratio ispred Ambasade Srbije u Briselu.

Vučić je poručio da su vođeni razgovori o važnim stvarima o kojima je pričao neposredno.

“Imali smo, čini mi se, veoma važan razgovor. Jedna od suštinskih stvari u našoj politici mora da bude o ubrzanju evropske integracije, o čemu sam danas razgovarao sa visokim predstavnicima EU”, izjavio je.

Najavio je nastavak dijaloga i ubrzanje evropskih integracija Srbije.

“Uskoro očekujemo nastavak dijaloga, pre toga Samit na kojem će biti predstavnici dve zemlje bitne za nastavak dijaloga Beograda i Prištine, ali i naše integracije. Mislim da je suština Srbije i EU jeste kako da Srbija ubrza svoj evropski put, ali i kako da dobije garancije od EU, da ukoliko ispuni uslove dobije zeleno svetlo u Evropi”, poručio je.

On je izjavio da je sa Lajčakom gotovo u komunikaciji na svakodnevnom nivou i da je sa njim razgovarao o odnosima sa Prištinom.

“Za nas je najvažnije da budemo uzdržani. Mi znamo da su se dešavali strašni zločini. Dobro je da za njih postoji pravda, ali tom uzdržanošću mi štitimo naše ljude na Kosovu. Lako je nama u Beogradu, a teško ljudima u Štrpcu i ostalim mestima”, naveo je Vučić.

Vučić očekuje da će do 2026. Srbija postati članica Evropske unije

“Uveren sam da sa optimizmom ulazimo u novu fazu odnosa sa EU. Verujem da sa krajem mandata nove Vlade završimo pregovore sa EU, što znači da bi bilo realno da do 2026. postanemo država članica EU. To je moje mišljenje, moje nadanje”, rekao je.

Preneo je da je bilo razgovora o infrastrukturnom povezivanju unutar regiona, kao i o novcu koji bi Srbiji pripadao u narednom periodu iz takozvana dva „džepa“ EU.

Izvor: B92

Podeli
Updated: јун 26, 2020 — 7:43 pm

4 Comments

Add a Comment
  1. Kako će to Alek (sam) da „reši Kosovo“ do 2026. g.? Prvo (valjda) moraju se postreljati oni SANU majmuni koji su potajno napravili „famozni“ MEMORANDUM! takav je (valjda) – red!

  2. SANU govna „MEMORANDUM“-ovce treba pobiti, očistiti Srbiju od govna! Kosovo mora da ima svoju cenu ako (već) Alek misli da ga odtuđi – preda šćipetarima!

  3. Srbija NIKADA neće ući u EU, to su i sami rekli! Laže vučić, po običaju…

  4. Koji ćemo mi u EU pametni izlaze a mi ka guramo nos u guzicu svimma koji su nas vekovima gazzili.VUČKO MISLI DA ĆE DO TADA DA UĐE U EU JA MISLIM DA NAM TA BOLEST NETREBA SVEJEDNO MOŽEMO IĆI GDE HOĆEMO.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *