Vučić: Šta ćemo ako nam litar benzina ode na 450 dinara

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić govorio je sinoć na Javnom servisu o trenutnoj ekonomskoj situaciji u Srbiji.

Vučić smatra da se trenutno odlučuje o sudbini Srbije.

„Odlučuje se o tome da li ćemo biti izuzeti iz paketa sankcija“, rekao je on i podsetio na odluku EU da samo do 15. maja Srbija može da uvozi naftu. Ako se ta odluka ne promeni nafta bi nam bila trostruko skuplja.

„Zbog odluke EU, koja se slučajno odnosi samo na Srbiju, mi do 15. maja možemo da uvozimo naftu, a posle ne možemo, zato što je Gasprom vlasnik NIS-a“, kazao je Vučić.

On je rekao da Srbija može da uveze, ali bi to bila trostruko skuplja cena.

„Nama lebdi nuklearni udar na Srbiju, a to su sankcije protiv Srbije“, upozorio je.

„Spremni smo i da se odreknemo prva preče kupovine na NIS, samo da uspevamo da zadržimo svoj kurs, pošten i častan, kao neko ko se nalazi na evropskom putu, ali neće da okrene leđa svojim prijateljima. Mi znamo kako je to teško i nepravedno“, rekao je Vučić.

„Šta ćemo da radimo bez nafte ili da nam ode na 450 dinara za litar benzina“, pitao se Vučić i dodao da će se sve znati u naredna dva-tri dana.

Podeli
Updated: април 8, 2022 — 1:54 pm

1 Comment

Add a Comment
  1. Pa ti si Mnogo pametan, šta je to za tebe, Ti si najbolji student, To ti je mačji kašalj.Izađi iz pumpe nemoj iz frižidera.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *