Vučić: Strpite se još 5 godina, Srbija brzinom rakete ide NAPRED

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić završio je svoju turneju „Budućnost Srbije“ večerašnjim skupom u Beogradu.

On je na početku svog govora zahvalio građanima „što su došli u tolikom broju“ i priznao da on nikada više neće govoriti pred tolikim brojem ljudi.

„Pokazali ste da poštujete one koji hoće pristojnu, modernu i poštenu Srbiju. Pokazali ste da ne poštujete one koji bi Srbiju da ruše. Onima koji su politički protivnici neću reći nijednu reč.“, rekao je Vučić na početku.

On je govoreći o Kosovu rekao da je pre tri veka Nemačka osnovala Prusku koja danas nije u Nemačkoj, što se može smatrati aludiranjem i Kosovo može biti van Srbije, ali da se sačuva srpsko jedinstvo.

Loading...

Najavio je uvođenje više hiljada digitalnih učionica u Srbiji i Republici Srbiji, kako bismo bili narod koji brine o svom dostojanstvu i ponosu.

„Ja želim da u 21. veku Srbija nema nijedan rat. Da pričamo o junacima iz prethodnih ratova, ali da nemamo nove junake. Da nam junaci budu oni koji će da izvoze softvere i proizvode u sve delove sveta. Da probamo da budemo bolji od drugih.“, rekao je Vučić.

Lider naprednjaka je uputio oštru poruku prištinskim vlastima da neće učiniti ništa, niti nastaviti razgovor dok se ne ukinu takse koje su uvedene prošle zime.

„Ostavili su nas bez igde ičega. Za pet godina smo pretekli 10 zemalja EU u zdravstvu. Obnovili smo bolnice i domove zdravlja. Posle 75 godina smo izgradili auto-put u Zapadnoj Srbiji“, nastavio je Vučić o svojim delima.

Najavio je otvaranje auto-puta do Čačka, kroz Grdelicu i ka bugarskoj granici, i napomenuo izgradnju brze pruge ka Mađarskoj.

„Kad neko boluje od raka, ne pričajte mu da će ga izlečiti sokovi, nego najteži lekovi.“, kaže predsednik.

Vučić je poručio da Srbija ima ozbiljnu Vladu koja ne laže narod, i da je ponosan na nju. Zatim je počeo da plače uz poruku da je ponosan zbog Železare Smederevo.

Građanima je poručio da će Srbija u narednih 5 godina brzinom rakete ići napred, po mišljenju MMF-a i Svetske banke.

„Srpska privreda će rasti 4% godišnje. 2023. će BDP kumulativno biti veći za 21,1%. Nijedna zemlja neće imati veći rast od srpskog. Srbija će biti nosilac rasta regiona. BDP po glavi stanovnika u 2023. će iznositi 10394 dolara, što je povećanje od 44%“, pročitao je Vučić.

Podeli
Updated: 20 априла, 2019 — 8:29 am

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.