Vučić: Struja će poskupeti! Mora da poskupi i da se plaća!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će struja morati da poskupi. Dodao je da to svakako neće biti „preko noći“, kao i da će se nadležni truditi da to i dalje bude niska cena, iako veća nego do sada. Najavio je da će razgovarati sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, prenosi RTS.

Vučić je, govoreći za TV Pink o ceni struje i poskupljenju, rekao da je struja u Srbiji najjeftinija u Evropi, bila je ranije u Ukrajini, od kako je izbio rat više, nije, kao i u Gruziji.

„Nema više niko u Evropi cenu kao u Srbiji. To je kod nas suštinski socijalna kategorija, što nije fer, prema EPS-u, ali je tako“, rekao je Vučić. „Gledaćemo da držimo da cena i dalje bude izuzetno niska, ali će morati da se poveća u nekom trenutku“, dodao je predsednik. On je pojasnio da i kada se najavi povećanje cene struje, mora da prođe mesec dana ili dva, dok to ne odobri agencija, tako da svakako ne može da se desi „preko noći“.

Dodao je da mora da se očuva finansijska stabilnost zemlje, ali i da mora mnogo da se ulaže u EPS, kako se ne bi kopalo 60.000-70.000 tona, već 90.000 tona uglja i kako bi sistem bio održiv.

Ukazao je da moramo da radimo i na izgradnji nuklearnih elektrana, dodajući da je i danas razgovarao sa mađarskim partnerima o tome da Srbija „uđe“ delom u mađarsku nuklearku Paks, da plati 1,8 milijardi za svoj deo. Oni bi, kaže, da „uđu“ u hidroelektrane Đerdap ili Bistricu, jer su im potrebna reverzibilni izvori.

„Moramo da razmišljamo o obnovljivim izvorima energije, najčrvšću poziciju imate tada. To su pitanja za razgovor, a da li će i šta neko od političara da kaže, ne sekiram se. Kada nemaju šta da kritikuju, pričaju o institucionalizaciji“, rekao je Vučić.

Razgovor s Putinom Vučić je najavio da će sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom razgovarati najverovatnije u sredu ili četvrtak. On je istakao da očekuje dobar razgovor i da postoje tri stvari koje su najvažnije kada je reč o gasnom aranžmanu.  „Za nas su najvažnije količine, pod dva je cena, pod tri je sigurnost snabdevanja sa čim do sada nismo imali problema.

Prva dva aspekta su ključna“, rekao je Vučić. Vučić, koji je ranije danas sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom otvorio Međunarodni sajam poljoprrivrede u Novom Sadu, kaže da je za Srbiju od suštinskog značaja prijateljstvo sa Mađarskom, kao i da nema razloga da dve zemlje brinu za hranu.

Podeli
Updated: мај 23, 2022 — 10:04 pm

4 Comments

Add a Comment
  1. Kako nije pošteno prema eps-u a prema građanima je pošteno što je napravijo jedan roštiljdžija kojeg si ti postavio sram vas bilo. Nema ođe naroda ne bi se ovo vako završilo lopovi.

  2. sramota je za koju platu ti radi narod za najmanju u evropi skote a zivotni standard je veci od evropskog svaki radnik koji radi za 40000 dinara plate a toje oko 70 posto u srbiji a mozda i vise plus penzioneri koji bar 50 posto ima 20000 penziju pa oni svakog meseca automatski postaju duznici epsu i ostalim komunalnim sluzbama jer jadnik mora nesto od te smrdljive plate i da jede napravio si sistem i standard u zemlji da bebe cim se rode treba da pocnu da rade dabi mogla porodica da normalno egzistira a i tebi turskom haracliji iz bosanske vukojebine napune dzepove kad ces vise da odes iz ove zemlje prokletnice doveo si nas do prosjackog stapa .

  3. Zašto bar jednom u životu ne bi bio pošten i priznao da je pogrešio što je, zarad sopstvenog i stranackog interesa, postavio za vd direktora EPS-a čoveka koji o tome zna koliko i on koji nikad u životu nije ništa radio sem u državnim jaslama. Da li mu je bata Andrej nekad nešto radio sem što je zarađivao pare od onih koji su mu ukrali lk, otvorili firmu i njemu davali platu. Kako smo od zemlje koja se najbrže razvija u Evropi i koja ima hrane toliko da je može poklanjati, došli do toga da ćemo sada gladovati jer neće biti gotovo ničega. Zna li on da je širenje panike kažnjivo delo?

  4. ZASTO MI DA PLACAMO SKUPLJE STRUJU!SVE TO STO TREBA DA SE POPRAVI TREBA DA PLATI ,,,MICO,BAGRA I LOPOVCINA KOGA JE DRZAVA POSTAVILA,A ON SAMO ZNA DAPECE PRASICE I GDA MIHAJLOVIC KOJA JE TAKODJE KRIVA ZA STANJE U EPSU!Daje drzava kako treba Grcic bi bio u zatvoru zajedno sa batinasima!Sramota je sta radifte!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *