Vučić: Svaki dan se molim Bogu, biće sve gore (VIDEO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je po pitanju krize u Ukrajini sve teže i da će Srbija sutra ili prekosutra najkasnije doneti odluku o zabrani izvoza pšenice. Vučić je rekao da je gledao parisku berzu, da je „pšenica otišla u nebesa, u istorijski maksimum“ i da ona mora da ostane da bi ljudi u Srbiji i regionu imali hleb.

„Svakoga dana biće sve teže, samo se nadam da prestane rat u Ukrajini, Boga molim, ja sam išao ranije nekoliko puta godišnje u crkvu, a sada ne znam šta da radim“, rekao je Vučić, navodeći da se „plaši novih vesti“.

Vučić je istakao da je jasno ko je pogazio čiji teritorijalni integritet i da se Srbija izjasnila.

Upitan da li će kriza zbog Ukrajine poremetiti planove za otvaranje fabrika, Vučić je rekao da će biti otvorena planirana fabrika u Nišu, ali da Srbija, ne svojom krivicom, ima mnogo problema zbog krize poput toga što ne može da uveze koks za smederevsku železaru, kao ni gvožđe.

Na pitanje o tome šta se dešava sa protesnom notom koju je Srbija planirala da uputi Turskoj zbog izjava turskog šefa države Redžepa Tajipa Erdogana da će podržati učlanjenje Kosova u NATO, Vučić je rekao da su doneli odluku da ne upute notu Turskoj, jer je imao razgovor sa Erdoganom koji je razjasnio „šta je rekao, šta je preneto, a šta su neki drugi uradili“.

Upitan o usložnjavanju situacije u svetu zbog ukrajinske krize i kako će se to odraziti na pitanje Kosova, Vučić je rekao kako vidi da mnogi žele ubrzani prijem Kosova u međunarodne organizacije, a da on poručuje da će se, ako to učine, „iznenaditi se snagom i efikasnošću odgovora Srbije“ i da onog dana kada ih prime u bilo koju međunarodnu organizaciju znači da su prekršili Vašingtonski sporazum.

„Toga dana saznaće imena više zemalja koje su povukle priznanje nezavisnosti Kosova i mi ćemo nastaviti da radimo svoj posao. Mi ih molimo da se ponašaju odgovorno, a ne neodgovorno“, rekao je Vučić.

Na pitanje da li će biti ukinute sve korona mere, Vučić je naveo da će o tome odlučivati medicinski štab, ali da misli da „nismo daleko od toga“.

Podeli
Updated: март 7, 2022 — 11:03 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *