Vučić: U Jovanjici nema nikakve afere

Vučić je novinarima povodom amandmana na izveštaj poslanika Evropskog parlamenta Vladimira Bilčika u kojem se kaže da Srbija treba da reši afere Krušik, Jovanjica i Telekom Srbija, rekao da afera nema i da ne može afera da se gleda kao kad se „pojave dvojica pa izmišljaju, a onda izgube na sudu“.

„Šta je afera u Jovanjici? Vi mislite da lažima može da ostvaruje politički profit, pa makar bio iz Evropske komisije“, rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara na aerodromu posle dočeka vakcine „Astra-Zeneke“.

Kada je reč o Telekomu, on je rekao da je prestalo uništavanje te kompanije zarad interesa vlasnika televizije N1 i drugih tajkuna.

„Neću pred strancima da govorim o tome. Telekom je 15 godina razaran da bi dvojica bila bogatija“, rekao je Vučić.

Podsetimo, u jednom od usaglašenih amandmana na izveštaj poslanika Evropskog parlamenta Vladimira Bilčika o Srbiji u koje je N1 imao uvid navodi se da bi afere Krušik, Jovanjica i Telekom Srbija morale da budu razrešene, kao slučajevi koji izazivaju veliku pažnju javnosti.

„Srbija se poziva da postigne uverljive rezultate… u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala, posebno kada je reč o slučajevima oko kojih postoji visok nivo interesovanja javnosti, uključujući slučajeve Krušika, Jovanjice i Telekoma Srbija“, stoji u jednom od „kompromisnih amandmana“, u kome se ponavlja poziv iz 2018. da se reši slučaj „nezakonitog uništavanja privatnog vlasništva u beogradskoj četvrti Savamala“.

U izveštaju se poziva Srbija i da postigne rezultate u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije kako bi rasformirala velike kriminalne grupe koje su se proširile van granica Srbije.

O amandmanima i izveštaju u celini glasaće Odbor za spoljne poslove Evropskog parlamenta 23. februara, Evropski parlament na mini plenarnoj sednici zakazanoj za 24 i 25. mart.

Podeli
Updated: фебруар 21, 2021 — 7:40 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *