Vučić: U maju i novembru po 30 evra građanima

– Doneli smo odluku da svim građanima Srbije u maju koji se budu prijavili na onaj telefon, damo 30 evra u maju, 30 u novembru, a penzionerima još 50 evra. Dakle penzioneri će mimo penzija dobiti 110 evra. – rekao je Vučić gostujući u Dnevniku RTS-a.

On je kazao i da će u privatnom sektoru pomoć ići tri puta po 50 odsto minimalne zarade gde, bi se krenulo od 1. marta, a od aprila bi počelo da se isplaćuje.

– Takođe nam je važno da u narednih šest meseci damo 600 evra po autobusu onima koji se bave drumskim prevozom. Ako neko ima 20 autobusa, puta šest meseci po 600 evra, to je 72.000 evra – rekao je Vučić.

Vakcinisano je 320.000 ljudi, samo su Velika Britanija, Island i Malta ispred nas. Čestitam građanima Srbije i naročito sam srećan kada napišu u knjizi utisaka da ovakvu organizaciju, da ovo čak ni Nemci ne bi uradili. Do sada smo ugovorili 6,5 miliona vakcina, ali tih 6,5 miliona nema. Ovo što smo nabavili to je zahvaljujući prijateljstvu sa Kinom.

– Pre dva dana je stiglo 11.700 vakcina Fajzerovih, juče nam je stiglo 10.000, neću da kažem odakle da ne bih napravio problem onima koji su nam dali. Pokušavamo da nabavimo i Astra Zeneka i još Fajzerovih vakcina, ali u toku je pravi rat za vakcine. Svet je udario u ledeni breg kao Titanik i najbogatiji sebe spasavaju, a mi koji smo mali da se udavimo zajedno sa Titanikom. Možda im to nije namera, ali im jeste namera sebe da spase – naveo je Vučić.

Kazao je da očekuje još oko 50.000 doza ruskih vakcina, zahvalan je i Kinezima na nabavci.

– Borio sam se i mnogo hvala narodu Kine, bukvalno sam molio predsednika Sija da nam pošalje još vakcina. Ovo je rat za živote ljudi, ali i rat za budućnost ekonomije svake zemlje. Ako budemo uspeli da vakcinišemo 600.000 ili milion ljudi, bićemo najsnažniji i dalje u regionu.

Vučić je kazao da je Srbija danas ušla i u proceduru nabavke lekova protiv virusa.

– Nemci su to naručili za 400 miliona evra. Ja sam rekao da poručimo za 40 miliona. Pošto će Nemci to da nabave do aprila, mi ćemo da probamo do maja i da budemo među najbržima. Želimo da sačuvamo živote ljudi na Titaniku koji tone, a da nikog sa čamaca ne izbacimo – rekao je Vučić, dodavši da će svi oni koji su se vakcinisali do sada, dobiti revakcinaciju, uprkos tome što je nestašica vakcina.

Podeli
Updated: јануар 26, 2021 — 9:39 pm

2 Comments

Add a Comment
  1. Gde je Maj a tek gde je Novembar , pa tek smo usli u novu godinu on obecava 110 evra za godinu dana, ko zna ko ce do tada biti ziv. zasto se sprdas sa narodom , ako hoces nesto da im das njihovo onda im daj odmah sutra a ne tek u novembru , ko je ovde lud i ko je sisao vesla da ne vidimo da ce izbori uskoro a ti daje narodne pare od poreza ,prireza, zameta, , kazni , Invalidnih tudjih nega , koje ste pokrali ovih devet godina.

  2. po svojoj prilici 2021 godina ce biti bez povecanja penzija jer im se obecava 50 evra a onih 60 2 x 30 evra treba da se javis na telefon koji ne radi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *